ponedjeljak, 12. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

NAJAVA

U Kino Zoni u nedjelju "Supstanca" i "Bogomoljka"

Autor: Portal ZL

10.08.2024. 09:15
U Kino Zoni u nedjelju

Foto: Kino Zona



U nedjelju 11. kolovoza smo na našoj ljetnoj pozornici za vas dragi gledatelji pripremili jednu posebnu kino poslasticu. S velikim zadovoljstvom vam najavljujemo hrvatsku kino pretpremijeru ovogodišnje senzacije filmskog festivala u Cannesu, osvajača priznanja za najbolji scenarij, fascinantnu horor dramu ”Supstanca”!


Elisabeth Sparkle, zvijezda aerobik showa, na 50. rođendan biva otpuštena zbog svojih, kako kažu, poodmaklih godina. Kada se vrati kući, moral joj je na najnižem nivou, no dobiva neočekivanu ponudu. Tajanstveni laboratorij joj nudi čudesnu “supstancu”: ako je ubrizga, postat će “najbolja verzija” sebe, mlađa, ljepša, savršenija…


”Supstanca” redateljice Coralie Fargeat, inače autorice sad već kultne ”Osvete”, jedna je od senzacija ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu. Riječ je o nadahnutoj, zabavnoj i grotesknoj satiri na suvremeni Hollywood i način na koji se u njemu tretiraju žene. Kritika je posebno pohvalila hrabar, autoironični nastup Demi Moore u naslovnoj ulozi, kao i Fargeatinu zaigranu režiju i nepogrešivi osjećaj za grotesku i crni humor. ”Supstanca” je također bila i jedan od favorita za Zlatnu palmu, a naposljetku je nagrađena za najbolji scenarij. Uz spomenutu Moore zapažene role bilježe i prekrasna Margaret Qualley te veteran Dennis Quaid, a valja naglasiti kako je publika nakon projekcije film nagradila višeminutnim ovacijama i pljeskom.




Projekciji ”Supstance” će prethoditi atmosferična kratkometražna drama Mladena Stanića, ”Bogomoljka”.


”Bogomoljka” je kratki film o krajnje neobičnom odnosu u kojem skrivene namjere izlaze na vidjelo za vrijeme večere između uspješne žene i njoj podređenog, mlađeg muškarca…


Film Mladena Stanića prikazan je na nizu domaćih festivala, a glavne uloge tumače Nela Kocsis, Roko Sikavica i Nataša Kopeč.


”Bogomoljku” i ”Supstancu” gledamo u nedjelju 11. kolovoza s početkom od 21h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Atrij palače Cedulin) od 20:00 h te putem online kupovine na stranici CoreEvent.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.