Subota, 10. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

SJEĆANJA NE BLIJEDE

U Radovinu obilježena 29. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Stipana Dundovića

Autor: Nina Vigan

09.08.2024. 20:05
U Radovinu obilježena 29. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Stipana Dundovića

Foto: Luka Jeličić



I danas živi uspomena na hrabrog hrvatskog vojnika, junaka Domovinskog rata, Stipana Dundovića koji je svoju mladost položio na oltar slobode prije 29 godina tijekom operacije Oluja kao pripadnik 4. Gardijske brigade Pauci, 2. pješačke bojne. Sjećanja na njega ne blijede o čemu svjedoči i velik broj članova obitelji, mještana, suboraca i prijatelja koji su položili vijence i zapalili svijeće jučer na njegovu grobu. Obilježavanju obljetnice pogibije Stipana Dundovića, prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenik župana Božidara Longina, Šime Vicković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Daniel Segarić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Blaž Beretin, načelnik Općine Ražanac Damir Jordan te predstavnici Udruge veterana 4. Gardijske brigade.


Foto: Luka Jeličić


Tijekom obilježavanja, posebno je istaknuto kako je žrtva svih branitelja koji su hrabro stali na prvu crtu obrane boreći se za budućnost generacija koje dolaze, temelj na kojem danas stojimo i zbog toga ih ne smijemo nikada zaboraviti. Ministar Medved, ukazao je na važnost očuvanja sjećanja na sve junake Domovinskog rata.


Foto: Luka Jeličić


– I ovaj dan nastavlja se na obilježavanje 29. obljetnice Oluje, na dan i zahvalu hrvatskim braniteljima i njihovoj žrtvi. Jasno je da u odnosu prema našim poginulima i svim žrtvama, moramo stalno iskazivati zahvalu, moramo biti dostupni i poštivati roditelje, supruge, djecu i obitelji naših poginulih junaka, sve hrvatske ratne invalide, sve branitelje. Iskazujemo počast i neizmjernu zahvalu jer samostalna i suverena Republika Hrvatska počiva na njihovoj žrtvi. U odnosu prema hrvatskim braniteljima, u iznalaženju rješenja i potpori očuvanja njihovih statusa i njihovog zdravlja, učinili smo ogromne napore proteklih godina i činit ćemo ih ubuduće, istaknuo je ministar Medved.


Foto: Luka Jeličić




– Danas obilježavamo 29. obljetnicu Stipana Dundovića. Svima nama je velika čast da možemo položiti vijenac na grob pokojnog Stipana koji je za našu domovinu dao ono najvrednije, a to je svoj život, kazao je načelnik Općine Ražanac Damir Jordan.


Foto: Luka Jeličić


Nakon molitve na grobu pokojnog Stipana, održana je misa zadužnica u Crkvi Gospe od zdravlja nakon čega se druženje nastavilo na memorijalnom malonogometnom turniru četiri naselja Općine Ražanac, čiji je pokrovitelj Ministarstvo hrvatskih branitelja. Turnir je organiziran s posebnim pijetetom u spomen na Stipana i sve one koji su dali svoje živote za našu slobodu.


Foto: Luka Jeličić