Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

LOKVE I SMEĆE

U Ulici sv. Vinka Paulskog zaboravljeni od Vodovoda i Čistoće: 'Radnici za sanaciju nikako ne dolaze'

Autor: Nina Vigan

09.08.2024. 09:28
U Ulici sv. Vinka Paulskog zaboravljeni od Vodovoda i Čistoće: 'Radnici za sanaciju nikako ne dolaze'

Foto: MISLAV KLANAC



U Ulici svetog Vinka Paulskog već više od dva tjedna curi voda iz puknute cijevi, a stanari prijavljuju problem Vodovodu, a djelatnici još nisu izašli na teren. Naravno, stanari su ogorčeni, a kako su nam kazali, taj potočić vode svaki dan je sve duži, sve jači. Provjerili smo stanje u ulici, a ono što smo zatekli nije bilo lijepo.


Ima li radnika?




U krugu gdje su smješteni prepuni kontejneri curi voda, a miris koji se širi je nesnosan. Naime, nije novost da već gotovo mjesec dana traju problemi Čistoće Zadar zbog neredovitog odvoza miješanog komunalnog otpada, reciklažnog i drugih vrsta otpada s područja grada Zadra i drugih gradova i općina radi nedostatka radnika, a stanari spomenute ulice misle da nema dovoljno radnika ni u Vodovodu.


Prilikom našeg boravka u ulici, jedan od stanara, samo nam je kratko prokomentirao kako se nema više što ni pričati o tome. Također, još jedna stanarka nam je kazala kako je prije devet dana prijavila problem Vodovodu, ali, eto, nikog još nema.


Ispred ulaza u zgradu, sreli smo gospođu koja je s nama razgovarala o tekućem problemu.




– Sin je zvao Vodovod nekoliko puta. Ne zna više što da radi, da zove medije ili koga treba? Jednostavno, čini se da nemaju dovoljno radnika jer voda već danima teče. Štoviše, svakim danom curi sve više i više, a tko zna koliko je dolje još vode. A vidite i Čistoća kako nam je dobra … kontejneri prekrcani, oko njih pobacano. Jako je ružno sve to skupa. Evo i nevjesta mi je rekla kako su zvali Vodovod, da im je rečeno da će se to riješiti, međutim, još nije, kazala nam je gospođa koja je željela ostati anonimna.


Prijavljivali – uzalud


Sreli smo još jednog stanara ulice, koji je osobno prijavljivao ovaj problem nadležnima.




– Zvao sam Vodovod 30. srpnja, ali su mi rekli kako je problem već prijavljen i to 26. srpnja. Svakako, nitko još ne dolazi. Nama je problem ovdje i Čistoća. Vidite, uopće oko kontejnera ne kupe smeće. Isprazne kontejner i ne pokupe okolo, a čini mi se da je na glavnim cestama čišće. Ovdje je malo zabačeno, pa… Što se tiče vode, prije je bila samo lokva, a sad curi dalje. Šteta, potrošilo se tu vode i vode, kazao nam je stanar koji je također htio ostati anoniman, dok smo mi kontaktirali Vodovod kako bismo saznali kad stanari mogu očekivati sanaciju cijevi. Odgovor na upit do objave članka nismo dobili, međutim, naknadno po primitku će biti objavljen.