Izvijestio je i kako je dojava zaprimljena u 15,13 sati, nakon čega je na teren izašla JVP Osijek i pripadnici DVD-ova s područja grada te policija.


“Podigli smo sve snage civilne zaštite i sve žurne službe gradskih poduzeća kao ispomoć vatrogascima. Požar nije ni približnih razmjera kao što je bio u listopadu prošle godine i što je najvažnije stavljen je pod kontrolu. Vatrogasci su pjenom gasili požarište i vjerujem da će tijekom dana biti i u potpunosti pod kontrolom”, kazao je Vulin.




Pozvao je sugrađanke i sugrađane, a pogotovo one koji žive u naselju Brijest te stanovnike Antunovca i Ivanovca u kojem se smjeru kreće gusti dim, da zatvore prozore i ne izlaze na otvoreno.


Na upit kako se može dogoditi požar na istom mjestu Vulin je rekao da je to zabrinjavajuće dodajući kako je još prerano govoriti o njegovim uzrocima.


“Mogu samo reći da su pripadnici policije, krim odjela od samog početka na požarištu i prate stanje. Skladište koje se zapalilo bilo je dovoljno udaljeno od samoga pogona i većih količina plastike tako da su vatrogasci mogli pristupiti opožarenom dijelu i efikasnije gasiti. Cilj nam je što prije smanjiti izdimljavanje, a time i sve štetne posljedice, poručio je načelnik Stožera CZ Grada Osijeka Dragan Vulin.


Vulin je također ocijenio kako je današnji požar značajno drugačiji od onoga u listopadnu prošle godine a olakotna okolnost za gašenje je i što nema vjetra.


“Tijekom lanjskog požara bile su požarom zahvaćene znatno veće količine plastike naslonjene jedna na drugu, bliže pogonu i bilo je znatno teže gašenje. Srećom sada nemamo ozlijeđenih”, zaključio je Vulin.