Subota, 3. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

NIKOLA MARKETIN

Zadranin Nikola Marketin izabran za člana Stegovne komisije Hrvatskog boksačkog saveza

Autor: Portal ZL

03.08.2024. 18:03
Zadranin Nikola Marketin izabran za člana Stegovne komisije Hrvatskog boksačkog saveza

Zadarski boksački trener Nikola Marketin, poznat po svom predanom radu u Boksačkom klubu Ares Diabolik, izabran je za člana Stegovne komisije Hrvatskog boksačkog saveza. Marketin je već dugi niz godina aktivan u boksačkom sportu, gdje je svojim radom i posvećenošću, zajedno sa svojim kolegom Vedranom Bajlom, postigao značajne uspjehe s brojnim boksačima, organiziranjem međunarodnih turnira, kao i projektom “Boksom protiv nasilja”.


Uz funkciju trenera Boksačkog kluba Ares, Marketin je i trener Hrvatske boksačke reprezentacije za kadete i mlađe kadete te je u stručnom stožeru od 2018. godine (izbornik 2018.-2022.). Osim toga, predaje na Kineziološkom fakultetu u Splitu, gdje je zadužen za stručno usavršavanje trenera boksa. Nedavno je objavljen znanstveni rad na temu boksa, gdje je Marketin jedan od autora, zajedno sa svojim kolegom Vedranom Bajlom, s kojim vodi Boksački klub Ares Diabolik.


Stegovna komisija Hrvatskog boksačkog saveza ima ključnu ulogu u održavanju discipline i pravde unutar boksačke zajednice. Očekuje se da će Nikola Marketin, sa svojim iskustvom i stručnim znanjem, doprinijeti radu Stegovne komisije te pomoći u održavanju visokih standarda discipline u hrvatskom boksu.  Ovaj izbor dolazi u trenutku kada je hrvatski boks u fazi rasta i razvoja, a imenovanje iskusnog i cijenjenog trenera sigurno će doprinijeti daljnjem napretku i uspjehu ovog sporta u Hrvatskoj. “Ponosan sam i zahvalan na povjerenju koje mi je ukazano izborom za člana Stegovne komisije Hrvatskog boksačkog saveza. Ovo je priznanje ne samo za mene, već i za sve moje kolege u Boksačkom klubu Ares Diabolik. Uvjeren sam da ćemo zajedno moći pridonijeti daljnjem razvoju i uspjehu hrvatskog boksa. Moja će se nastojanja usmjeriti na osiguravanje poštenja i discipline unutar našeg sporta, kako bismo svim boksačima omogućili najbolje moguće uvjete za njihov razvoj”, kazao je Marketin. Marketin je izrazio zahvalnost svima koji su ga podržavali tijekom njegove karijere te naglasio važnost zajedništva i suradnje u postizanju ciljeva hrvatskog boksa.