Subota, 3. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

PU ZADARSKA

Dvojac iz Češke krao po Zadru! Krali električni romobil, parfeme, električne proizvode...

Autor: Portal ZL

01.08.2024. 10:47
Dvojac iz Češke krao po Zadru! Krali električni romobil, parfeme, električne proizvode...

Foto: Luka Jeličić



Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje državljana Češke, 30-godišnjakom i 19 godišnjakinjom koje se sumnjiči za imovinska kaznena djela.


Naime, u ponedjeljak 29. srpnja oko 18.30 sati policijski službenici su na Kolovarama u blizini plaže zatekli i zaustavili 30-godišnjaka i 19-godišnjakinju s električnim romobilom i biciklom, za koje predmete se sumnjalo da potječu od činjenja kaznenih djela. Također, kod sebe su imali i više raznih parfema za koje se sumnjalo da su pribavljeni činjenjem kaznenih djela.


Daljnjim provjerama i postupanjem, utvrđeno je kako je električni romobil otuđen istog dana u jutarnjim satima na predjelu Puntamike, iz dvorišta kuće koju koristi 42-godišnja državljanka Bugarske.




Obje osobe, osumnjičene za kazneno djelo krađe su uhićene i dovedene u prostorije policije. Kod 30-godišnjaka je pronađena manja količina marihuane koja mu je oduzeta. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnjiči ih se da su 28. srpnja u poslijepodnevnim satima u Zadru u Ulici Polačišće, iz trgovine trgovačkog društva otuđili više raznih parfema ukupne vrijednosti oko 350 eura, kao i da su 27. srpnja u poslijepodnevnim satima u Ulici Ante Starčevića u trgovini trgovačkog društva provalili u izložbenu vitrinu odakle su otuđili razne električne proizvode. Također ih se sumnjiči da su 29. srpnja tijekom prijepodneva u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru otuđili bicikl 36-godišnjaka. Tijekom kriminalističkog istraživanja, oduzeti su im otuđeni predmeti koji će biti vraćeni vlasnicima i odgovornim osobama. Sumnjiči ih se da su počinili tri kaznena djela Krađa i jedno kazneno djelo Teška krađa, te se protiv 30-godišnjaka i 19-godišnjakinje podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru. Zbog posjedovanja marihuane, 30-godišnjak je i prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.