Prema već predviđenom programu obilježavanja proslave počinje u 6.30 sati tradicionalnom budnicom ulicama Knina, dok se dolazak uzvanika i sudionika očekuje do 9.30 sati.


Odavanje počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima predviđena je od 9 sati kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 na Trgu dr. Ante Starčevića gdje će vijence polagati predstavnici obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, HRVI, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, najviši državni dužnosnici kao i predstavnici županija i gradova.




Na stadionu NK Dinara je u 9.40 sati predviđena središnja svečanost, a putem videozida na stadionu i središnjem gradskom trgu će se pratiti dio programa koji se bude odvijao na Kninskoj tvrđavi na kojoj će biti tradicionalna ceremonija podizanja zastave RH.


Potom će uslijediti zvonjava kninskih crkvenih zvona, podizanje hrvatske zastave uz pjevanje himne i plotune. Na stadionu su još predviđena prigodna obraćanja, čitanje povjesnice VRO Oluja te imena poginulih i nestalih u VRO Oluja, te će se održati i glazbeni program.


Svečanost na stadionu će završiti prikazom sposobnosti pripadnika Hrvatske vojske i policije te letačkim programom. Nakon svega će se u 12 sati u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta služiti misa.


“Tijekom zračnog programa ćemo imati prelet MIG- a 21 iz dva simbolična razloga. Prvi je taj da je to avion koji je pružao zračnu potporu kopnenim snagama tijekom operacije Oluja i drugi simbolični razlog toga preleta je da MIG 21 s tim preletom odlazi u povijest, te završava njegova era i započinje nova era Rafala”, kazao je načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Tihomir Kundid na konferenciji za novinare.


Posjetitelji će moći uz kninsku Ulicu dr. Franje Tuđmana, kao i na parkiralištu kod Autobusnog kolodvora moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme, a u 13,30 sati je predviđen doček maratonaca i biciklista na Trgu dr. Ante Starčevića. U organizaciji grada Knina na Trgu dr. Ante Starčevića će u 21 sat koncert održati Mate Bulić i Maja Šuput.


Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Nekić je rekao da su sufinancirali dolazak u Knin udrugama koje su pokazale interes, da očekuju brojna izaslanstva svih udruga i da će se Oluja osim središnje svečanosti u Kninu obilježavati i u ostalim gradovima Hrvatske.


“S obzirom da je svake godine veliki interes za prigodne majice Oluje ove smo ih godine naručili 20 tisuća s natpisom posvećenom 29. godišnjici te akcije”, izjavio je Nekić pozvavši sve da odjenu te majice jer će na taj način obogatiti proslavu Oluje.


Gradonačelnik Knina Marijo Čačić je pozvao sve građane Hrvatske, a posebno Knina da na svojim prozorima i balkonima u ponedjeljak izvjese hrvatsku zastavu i na taj način sudjeluju u obilježavanju triju velikih dana u hrvatskoj povijesti.