Utorak, 30. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

TRAŽILA ODŠTETU

Zadranka koja je upala u šaht na Kalelargi nije dobila odštetu od Grada: 'I dalje nisam dobro...'

Autor: Portal ZL

29.07.2024. 12:31
Zadranka koja je upala u šaht na Kalelargi nije dobila odštetu od Grada: 'I dalje nisam dobro...'

Foto: Snimila čitateljica



Žena koja je nedavno upala u šaht na Kalelargi požalila se kako od Grada Zadra nema pravo na odštetu, unatoč tomu što se lakše ozlijedila.




– Tražila sam odštetu, ja sam bila dva tjedna na bolovanju, i dalje nisam dobro, veliki bolovi i smetnje. Grad Zadar usmjerio prema svom osiguranju, oni ovako odgovorili  – šaht obveza zgrade? Nadam se da će te isto objaviti, samo da se vidi kako se odnose prema građanima i njihovim nevoljama, nastalim uslijed njihovog nerada, napisala nam je u mailu. Osiguravajuća kuća joj je odgovorila kako je njen zahtjev neosnovan. – Izvršenom detaljnom analizom cjelokupne spisu priložene dokumentacije utvrđeno je da u postupanju našeg osiguranika nije bilo niti jednog propusta niti bilo kojeg drugog elementa koji bi ukazivao na eventualnu odgovornost istoga za nastanak prijavljenog događaja, naveli su, dodavši.


– Komunalno redarstvo Grada Zadra izvršilo je nadzor na predmetnoj lokaciji te evidentiralo oštećenje poklopca šahta koji je propao u okno. Predmetni šaht je dio sustava interne odvodnje koji je u vlasništvu pravne ili fizičke osobe- vlasnika zgrade ispred koje je došlo do nezgode. Slijedom navedenoga, komunalni redar je dana 11.7.2024. i donio rješenje kojim je naložio vlasniku, odnosno upravitelju zgrade – društvu Stambeno gospodarstvo Tanker d.o.o., saniranje oštećenog otvora, stoji u njihovom odgovoru.


“Situacija privremeno sanirana…”


Na naše pitanje jesu li pristupili sanaciji predmetnog šahta i kada bi on trebao biti saniran, kao i to koliko će njegova sanacija koštati, iz Stambenog gospodarstva Tanker su nam odgovorili.




– Stambeno gospodarstvo Tanker d.o.o. kao upravitelj zgrade na adresi: Opatice Vekenege 2, 4 i 6 u Zadru je upoznalo suvlasnike predmetne zgrade sa situacijom te smo izvršili očevid na licu mjesta, a situacija je privremeno sanirana metalnim poklopcem od strane Grada Zadra. Ističemo kako će sanacija zahtijevati građevinske radove jer se mora ugraditi novi okvir šahta, a za što će biti potrebo rezati kamen i betonirati novi okvir za poklopac šahta, stoga je upućen nalog izvođaču, a rješavanje situacije će svakako ovisiti o tome hoće li Grad Zadar dozvoliti izvođenje građevinskih radova u jeku turističke sezone.


Također, postavlja se pitanje jesu li suvlasnici uopće odgovorni za sanaciju / popravak predmetnog šahta, s obzirom na to da se isti prema navodima Grada Zadra nalazi na javnoj površini, a iz čega bi sukladno odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu za sanaciju i održavanje u obvezi bila jedinica lokalne samouprave, odnosno upravo Grad Zadar, temeljem komunalnog doprinosa koji uplaćuju suvlasnici navedenih ulaza, a koja sredstva služe za održavanje i uspostavu komunalne infrastrukture, kazali su.