Nedjelja, 28. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

NAJAVA

Danas u Kino Zoni kriminalistička drama "Enea"

Autor: Portal ZL

28.07.2024. 09:00
Danas u Kino Zoni kriminalistička drama

Foto: Kino Zona



U četvrtak je našom ljetnom pozornicom protutnjao dobri stari hrvatski R’n’R 90-ih kroz dokumentarac ”Iz sve snage”, malo smo proćakulali s autorom i producenticom filma, a već u nedjelju 28. srpnja se vraćamo u okrutnu zbilju naših talijanskih susjeda sa kandidatom za nagradu Zlatni lav, kriminalističku dramu ”Enea”!


Mladić Enea na pragu je tridesete, nema posao ni životni cilj, a dane provodi u hedonizmu i zabavi s najboljim prijateljem Valentinom. Kada od lokalnog mafijaškog bossa dobije ponudu da proda dvadeset kilograma kokaina, prihvaća je iz puke želje za novom avanturom. S Valentinom ulazi u svijet droge i podzemlja, a u pozadini njihovog gangsterskog pothvata razvija se priča o Enejinom melankoličnom ocu, problematičnom bratu, usamljenoj majci i jednoj posebnoj djevojci…


Mladi talijanski redatelj i scenarist Pietro Castellitto u netipičnoj gangsterskoj drami vješto spaja napetost s melankolijom dok oslikava svijet koji grandiozno maršira prema propadanju. Zanimljivo je spomenuti kako Castellitto u filmu dijeli ekran s vlastitim ocem Sergiom, također priznatim redateljem.”Enea” je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji gdje se i natjecao u službenoj konkurenciji.




”Eneu” gledamo u nedjelju 28. srpnja s početkom od 21h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Atrij palače Cedulin) od 20:00 h te putem online kupovine na stranici CoreEvent.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.