Petak, 26. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Ljetna košarkaška liga

Borba za polufinale početkom kolovoza

Autor: Andrija Dešpoja

26.07.2024. 11:14
Borba za polufinale početkom kolovoza

Foto: Zadarska ljetna liga



Nakon što su se proteklog vikenda rasplele tri skupine Zadarske košarkaške ljetne lige, krenulo je zagrijavanje za doigravanje koje kreće s četvrtfinalnim dvobojima u četvrtak 1. kolovoza, a završava u nedjelju 4. kolovoza. Format natjecanja ove sezone je promijenjen u smislu da su se skupine igrale na trima lokacijama, u Privlaci, Sukošanu i Svetom Filipu i Jakovu dok će se sve utakmice doigravanja odigrati na vanjskom terenu ŠC-a Višnjik. U četvrtfinalu će se igrati po dvije utakmice, tj. polufinalisti će postati one momčadi koje u dvije utakmice nadmaše svoje protivnike, pa su četvrtak i petak rezervirani za prve utakmice, dok će se u subotu i nedjelju (3. i 4. kolovoza) upriličiti uzvratni dvoboji.


Lanjski tercet prvoplasiranih na čelu s braniteljima naslova Sfinga Staffordima imat će najveće šanse za ulazak među četiri najbolja. Aktualni prvaci će odmjeriti snage sa Zaratini Fošom, Smiljevac će igrati protiv Plovanije, dok će Voštarnica u obranu bronce krenuti preko sastava Bazena. Četvrti četvrtfinalni okršaj zbit će se između Pristana i Sukošana. U međuvremenu Zadarska ljetna liga je obznanila najbolje pojedince u pet statističkih kategorija. Najboljim strijelcem se pokazao član Bibinja Roko Zdrilić koji je u tri utakmice u skupini zaključio s ukupnih 87 poena ili 29 koševa u prosjeku, iza njega se smjestio Lucian Perić iz Bazena sa 75 ubačaja (25 p prosječno) te Pristanov Vito Barbaroša koji je zabio 74 koša. Najistaknutiji dodavači su Marin Jeličić iz Sfinga Stafforda (25), Luka Bilokapić iz Voštarnice (19) te Roko Zdrilić s ukupno 18 uspješnih dodavanja. Skakački dio najbolje je odradio Karlo Perić koji dolazi iz redova Plovanije.


On je pored individualnog rekorda od 24 skoka u jednoj utakmici i ukupno bio najbolji skakač s 58 uhvaćenih lopti, iza njega se smjestio Bazenov Dino Kamber s 42 skoka te član Plovanije Šime Perinović s 31 skokom. Kamber se s četiri blokade pokazao najboljim blokerom, dok se u ulozi kradljivca lopti istaknuo Domagoj Horvat iz Smiljevca s 11 »krađa«.