Petak, 26. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

PODRŽANA INICIJATIVA

Preko dobiva suvremenu otočnu policijsku postaju

Autor: Antonia Vodan

26.07.2024. 07:30
Preko dobiva suvremenu otočnu policijsku postaju

Foto: NAŠI ŠKOLJI



Predstavnici jedinica lokalne samouprave s Ugljana i Pašmana podržali su inicijativu Policijske uprave zadarske da se u Preku uredi suvremena policijska postaja – potvrđeno je to na nedavnom sastanku koji je okupio predstavnike pet otočnih općina, načelnika PU zadarske Antona Dražinu te načelnika Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar Romana Landeku.




Kako javlja portal Naši školji, uprava Općine Preko angažirala je arhitektonski ured koji je izradio projekt uređenja. Nakon obnove, nova policijska postaja trebala bi imati primjerene urede i prostoriju za zadržavanje prijestupnika u prizemlju. Također, sanirat će se podovi, instalacije, voda, struja i odvodnja. Uvest će se klimatizacija, napraviti novi sanitarni čvorovi, stolarija te krovište. Prema preliminarnim procjenama, radovi bi stajali 177.000 eura bez PDV-a, a financirali bi se prijavom projekta na jedan od fondova Europske unije.


Pozitivna vijest je svakako predviđena mogućnost izrade dokumenata na otoku, budući da je najavljeno kako bi, po rekonstrukciji postaje, otočani barem dva puta tjedno mogli obavljati sve poslove vezane za izradu osobnih dokumenata.


Istaknuto je kako je prostor ovog kapaciteta na Ugljanu itekako nužan, budući da je u prvoj polovici godine zabilježeno oko 80 kaznenih djela te 700 prekršaja, od kojih se većina odnosi na prometne prekršaje. Najavljeno je i postavljanje prometnih kamera na glavnoj otočnoj prometnici DC110.




Također, pojačano se radi na suzbijanju prodavanja opijata maloljetnicima te se provodi kontrola noćnog boravka maloljetnika mlađih od 16 godina. Suvremena policijska postaja spomenute akcije trebala bi olakšati, ali i olakšati administraciju na dvama otocima.


RADOVI 177 TISUĆA EURA


Sanirat će se podovi, instalacije, voda, struja i odvodnja. Uvest će se klimatizacija, napraviti novi sanitarni čvorovi, stolarija te krovište. Prema preliminarnim procjenama, radovi bi stajali 177.000 eura bez PDV-a