Argentinac Cristian Medina zabio je u 16. minuti nadoknade utakmice gol za 2-2, ali je pogodak poništen dva sata nakon što je utakmica okončana kada su se momčadi ponovo vratile na teren kako bi završile utakmicu uz prazan stadion.


Po povratku igrača na teren, pred praznim tribinama, sudac je poništio izjednačujući pogodak, a utakmica je nakratko nastavljena i završila pobjedom (2-1) Maroka.




Neposredno prije samog kraja utakmice dvadesetak marokanskih navijača upalo je na teren stadiona Geoffroy-Guichard u Saint-Etienneu, a dio navijača je zasuo travnjak bocama i čašama zbog čega je švedski sudac prekinuo susret.


Činilo se kako je svirao kraj i mediji su objavili vijest kako su “Gauči” izvukli bod u šokantnoj završnici. Međutim, otkriveno je kako je švedski sudac Glenn Nyberg prekinuo utakmicu.


Uslijedila je gotovo dvosatno vijećanje hoće li se susret nastaviti ili će biti prekinut. Na koncu su se momčadi iza 19.00 sati pojavile na terenu kako bi mogle odigrati posljednje minute.


Izjednačujući pogodak Argentine je ipak poništen zbog zaleđa, a Maroko je u dodane tri minute obranio prednost.


“Gauči”, koje trenira Javier Mascerano, a predvodi napadač Manchester Cityja Julian Alvarez, osvojili su dvije zlatne medalje (2004, 2008), međutim na zadnja dva olimpijska turnira nisu prošli skupinu.


Niti u Francuskoj im nije krenulo dobro. Dočekani su uz salve zvižduka nakon što se nedavno u javnosti pojavio video u kojem argentinski nogometaši tijekom slavlja na Copa Americi pjevaju pogrdne pjesme prema francuskim igračima afričkog podrijetla.


Maroko je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom veznjaka Genka Bilala El Khannoussa, a u šestoj minuti nastavka Soufiane Rahimi je realizirao kazneni udarac za 2-0.


U 68. minuti je smanjio Giuliano Simeone, mladi napadač Atletico Madrida i sin Atleticova trenera Diega Simeone. U nastavku susreta “Gauči” su jurili po izjednačenje i uspjeli su zabiti za 2-2 u 16. minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio veznjak Boca Juniorsa Cristian Medina. No, dva sata kasnije pogodak je poništen.


U susretu iz C skupine Španjolska je pobijedila Uzbekistan sa 2-1.


Marc Pubill je doveo “Furiju” u vodstvo u 29. minuti, izjednačio je napadač Rome Eldor Šomurodov u 45. minuti, a pobjedu Španjolcima donio je Sergio Gomez u 62. minuti. Gomez je tri minute ranije promašio kazneni udarac.


U drugom susretu iz ove skupine kasnije se sastaju Egipat i Dominikanska Republika.


Večeras je na rasporedu još šest utakmica, uključujući i ogled domaćina Francuske i SAD. U 21.00 igra se i susret između Izraela i Malija, koji će biti prvi sigurnosni test za Igre.


Na olimpijskom turniru sudjeluju nogometaši do 23 godine, ali svaka momčad može imati i tri starija igrača.