ponedjeljak, 22. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Treća NL Jug

Primorac preuzeo bivši član stručnog stožera Hajduka

Autor: Šime Ćurko

22.07.2024. 17:33
Primorac preuzeo bivši član stručnog stožera Hajduka

Foto: LUKA JELIČIĆ



Dragan Blatnjak (42) četvrti put sjest će na klupu nogometaša Primorca. Prvi put nekadašnji igrač Zadra, Hajduka, Osijeka… Biograjce je, tada kao praktično trener početnik, preuzeo 2015./16., potom 2017./18., a u sezonu ih je poveo i 2023./24. Upravo je posljednji Blatnjakov mandat u Kraljevskom gradu bio i najuspješniji, budući da je momčad nakon domaćeg poraza u 1. kolu od Neretvanca i neuspjeha u Kupu od Radnika iz Križevaca nanizala devet kola bez poraza. U tom je naletu Primorac s 2:1 svladao kasnijeg prvaka Zadra na Stanovima te se probio i na prvo mjesto na ljestvici Treće NL Jug.


Blatnjakovim odlaskom u Hajduk, gdje je bio pomoćnik Mislavu Karoglanu, počela je agonija Primorca, koji praktično cijelo proljeće nije “došao k sebi” (u deset kola osvojen je jedan bod). Epilog svega je bilo deveto mjesto na kraju, s 37 bodova. Sada su Primorac i Blatnjak ponovno na istoj valnoj duljini.


Kad je riječ o igračkom kadru momčad su za sada napustili Šime Mrkić, Vice Birkić, Marin Vučković i vratar Antonio Čulin. Potvrdio je to Leo Beklija Šarić, prvi klupski operativac, koji je bio i trener momčadi za vrijeme Blatnjakovog boravka na Poljudu. Očekuju se, dakako, i pojačanja, a u kojem će smjeru zapuhati biogradski nogometni vjetrovi znat će se nakon uvodnog dijela priprema za novu sezonu u Trećoj NL Jug.