Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

engleski velikan ambiciozan

Manchester United već potrošio 105 milijuna na transfere. Ne namjeravaju tu stati

Autor: Hina

21.07.2024. 19:32
Manchester United već potrošio 105 milijuna na transfere. Ne namjeravaju tu stati

Foto: Reuters



Engleski nogometni velikan Manchester United iznimno je aktivan ovoga ljeta na tržištu, United je već potrošio 105 milijuna eura, a pripremaju se i nova pojačanja.




“Jako je dobro što smo i mi u prvim redovima, vrlo smo proaktivni. Vodstvo kluba radi sjajan posao,” kazao je menadžer “Crvenih vragova” Erik ten Hag.


“Vrlo smo ambiciozni i morate biti na čelu i biti spremni za sezonu. Što prije dovedete svoje igrače, tada možete raditi na svojoj momčadi,” dodao je.


United je do sada potrošio 105 milijuna eura. Prošlog tjedna na Old Trafford je stigao mladi francuski branič Leny Yoro (18) iz Lille za 62 milijuna eura. Angažiran je i nizozemski napadač Joshua Zirkee (23) iz Bologne za 43 milijuna eura.




Engleski mediji navode kako je u finalizaciji i kupovina veznjaka urugvajske reprezentacije i PSG-a Manuela Ugartea za oko 60 milijuna eura. Ugarte je stigao na Park prinčeva 2023. iz Sportinga za 50 milijuna eura, a igrao je i za Famalicao i urugvajski Fenix.


ManU je bacio oko i na 16-godišnjeg danskog napadača Chida Obija koji je od 2022. član Arsenala. Obi je karijeru počeo u Kjobenhavns Boldklubu (KB), a sa 14 godina je preselio među “Topnike”.




Old Trafford su ovoga ljeta napustili Mason Greenwood (Marseille), Willy Kambwala (Villarreal), Alvaro Carreras (Benfica), te Donny van de Beek Girona).