Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

PU ZADARSKA

'Mrtav pijan' za volanom! U Mrljanama vozio s 2.28 promila alkohola

Autor: Portal ZL

19.07.2024. 10:47
'Mrtav pijan' za volanom! U Mrljanama vozio s 2.28 promila alkohola

Foto: PU ZADARSKA



U nadzoru prometa u Zadru, jučer, 18. srpnja u 15.40 sati u Turnju policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su automobil riječkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin koji je tijekom daljnjeg postupanja odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu, a od njega je oduzeto oko 2,69 grama marihuane.




Vozač je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također sinoć, u 22.23 sata u Mrljanama policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od 2,28 g/kg upravljao 52-godišnji državljanin. Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanje opojnog sredstava te će danas biti doveden na nadležni Općinski sud u Zadru.


U 19 sati u Zadru u na Biogradskoj cesti policijski službenici Prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa te će danas uz optužni prijedlog biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.