Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

Mladi košarkaš Zadra

Josip Badrak prelazi u Šibenku

Autor: Andrija Dešpoja

19.07.2024. 09:28
Josip Badrak prelazi u Šibenku

Foto: Luka Jeličić



Zadarski lobi u susjednoj Šibenki sve je brojniji kako se ljeto bliži svojoj polovici. Nakon što je klupu »Narančastih« pred ljeto preuzeo mladi zadarski trener Roko Jurlina, istim putem je krenuo i njegov štićenik u juniorima Zadra Josip Badrak koji će u naredne dvije sezone nositi dres Šibenke. Radi se o momku koji je 2005. godište i koji je košarku počeo trenirati u Košarkaškom klubu Bibinje kod trenera Jurice Spahije, pa je bio kratko na posudbama u Puntamici, ali je potom prošao cijelu školu pretkadeta, kadeta i juniora Zadra te sa Zadrom osvojio kadetsko srebro, juniorsko zlato i juniorsko srebro na državnim natjecanjima. Također je osvajao i mnogobrojne medalje i izvan Hrvatske.




– Za potpis za Šibenku najzaslužniji je trener Roko Jurlina koji me nakon juniorskog prvenstva nazvao i rekao da me želi u timu. Bio sam jako sretan i ponosan. Pristao sam na njegov poziv i nadam se da ću opravdati ulogu za koju dolazim na Baldekin. Od sezone očekujem dobru, kvalitetnu i brzu košarku te dobre uspjehe i pobjede u Premijer ligi te Drugoj ABA ligi. S trenerom Rokom sam prošao dvije sezone u juniorskoj ekipi Zadra te razvojnoj momčadi Jazina i njegov rad se pokazao kao dobar »recept« za nizanje pobjeda i uspjeha te očekujem da će nas i ove sezone taj »recept« odvesti na najbolji mogući put – kazao je mladi bek koji će u nadolazećoj sezoni imati priliku zaigrati s jednim od svojih košarkaških idola Martinom Junakovićem.


– Iz trenutačne momčadi Šibenke znam sve momke jer sam igrao protiv njih, ali najviše sam dobar s Antom Brajkovićem. Također, čast će mi biti u ekipi Martina Junakovića koji mi je bio uzor te kojem sam dodavao lopte u dvorani dok je bio u Zadru. Moji košarkaški uzori su uglavnom šuteri. Curry, Miller, ali i naravno košarkaški Andersen, Dražen Petrović. Poruka navijačima Šibenke je da očekuju želju za pobjedom te dobru i agresivnu košarku -istaknuo je Badrak, a riječi samo riječi hvale za mladog Zadranina imao je njegov bivši i sadašnji trener Jurlina.


– Jako dobro ga poznajem, zadnje dvije godine smo imali vrhunsku suradnju. To je jedan dobar i karakteran mladi igrač koji igra na poziciji šutera i mislim da će ovaj posao biti odlična stvar i za njega i za Šibenku i da će napredovati iz dana u dan te pružati dobre partije. Prije svega mu naravno želim puno zdravlja, a sve ostalo će samo doći – istaknuo je strateg kluba s Baldekina.