Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

novi izgled

Članovi DVD-a Pag transformirali stari vatrogasni kamion

Autor: Portal ZL

18.07.2024. 15:15
Članovi DVD-a Pag transformirali stari vatrogasni kamion

Foto: DVD Pag



Dobrovoljno vatrogasno društvo Pag, uz pomoć Grada Paga, uspješno je završilo projekt preuređenja starog vatrogasnog kamiona. Stara autocisterna Mercedes iz 1978. godine, koja je već dugo pokazivala znakove starosti, transformirana je u modernu vatrogasnu autocisternu Volvo iz 2007. godine.




Novi kamion sada ima jaču pumpu, povećan kapacitet spremnika za vodu na 7000 litara i snagu od 320 konjskih snaga.


Ovaj sveobuhvatni projekt trajao je manje od godinu dana, a DVD Pag posebno zahvaljuje Ergić Željan hidraulici na suradnji.


– Također, želimo izraziti svoju zahvalnost Gradu Pagu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem, Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije sa zapovjednikom Matejom Rudićem i predsjednikom Željkom Šošom, Antonio Tours Pag, Solani Pag i župniku Boži Barišiću na podršci i pomoći jer bez njih ovo ne bismo ostvarili, naveli su iz DVD-a Pag i dodali da posebna zahvala ide svim dobrim ljudima i prijateljima koji su im nesebično pomogli, a posebno svojim članovima koji volontiraju i izdvajaju svoje vrijeme kako bi se ovo ostvarilo.




Članovi DVD-a oduševljeni su rezultatom i sigurni su da će ih ovo vozilo služiti dugo godina u budućnosti.


Novi kamion bit će im od velike pomoći pri intervencijama, prijevozu vode i pomoći gradu pri pranju ulica te podiže operativnu spremnost na višu razinu i osigurava bolje služenje građanima.




Iako imaju, napominju iz DVD-a Pag, planove za daljnja preuređenja i nabavku opreme, idu korak po korak.