Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

NAJULOV 2024.

IMPRESIVAN ULOV TONIJA KRŠULOVIĆA: 'Probao sam ga ugurati u jaceru, ali u nju nije stao...'

Autor: Boris Bulić

18.07.2024. 08:58
IMPRESIVAN ULOV TONIJA KRŠULOVIĆA: 'Probao sam ga ugurati u jaceru, ali u nju nije stao...'

Foto: PRIVATNA ARHIVA



Još jednom nam se javio Toni Kršulović, poznat po svojim kvalitetnim ulovima ostvarenima podvodnom puškom. Toni je, dakako, podvodni ribolovac s bogatim stažom, no povremeni ulovi poput ovog ipak iskaču u prvi plan.


Svijet tišine




– I ovoga sam puta ronio u Velebitskom kanalu. Tu ronim iz više razloga, a jedan je ključni, nema gužve ni glisera kao što ih ima kad ronim među otocima. Tu su mir i tišina i u tome čovjek stvarno može uživati, priča nam Toni.


– A ovoga je puta unatoč miru bilo ipak malo teško. Zbog cvjetanja mora sam morao roniti dosta duboko, jer je toliko mutno da se u prva dva sloja doslovno ne vidi baš ništa.


Ali zato kad se ta dva mutna sloja probiju, otvara se jedan nevjerojatan svijet tišine, nastavlja Toni svoju priču.


Kruna doživljaja




– Tako sam nakon nekoliko pripremnih i izvidnih urona zaronio i legao na dno. Ležao sam u dubini i u tom polumraku i zelenilu levitirao. A onda smo se i sreli. Vidio me, ali me nije fermao.


Srećom pa imam iskustva s takvim susretima, puno sam ih tako ulovio.




Trebalo je samo strpljivo i lagano puzati po dnu i pratiti mu mot. Premda mi je dulje vremena bio u dometu, čekao sam pravi trenutak.


I kad je samo lagano krenuo put mraka, tukao sam ga klasikom 120 Shadow na oko pet metara daljine, ravno prema kičmi. Strijela ga probija i ja ga puštam nakratko da izvlači malo, nakon čega slijedi lagana kontra i put prema površini.


Probao sam ga ugurati u jaceru, ali u nju nije stao. I naravno da se na to nikada ne žalim.


A vaga je doma rekla 6,6 kilograma.


Palo je toga dana još ribe, ali je ovaj brancin bio ipak kruna doživljenog.