Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

ODLAZAK IZ ZADRA

BOMBA IZ ŠPANJOLSKE Luka Božić odlazi u Valenciju!

Autor: Andrija Dešpoja

17.07.2024. 17:43
BOMBA IZ ŠPANJOLSKE Luka Božić odlazi u Valenciju!

Foto: Mislav Klanac



Navijači Zadra danas su i tužni i ponosni po pitanju raspleta sudbine bez premca najboljeg igrača kluba u 21. stoljeću Luke Božića koji je i službeno zaključio svoj drugi, ali iznimno uspješan mandat na Višnjiku. Ono što je bilo izvjesno još ovog proljeća obistinilo se službenom potvrdom španjolske Valencije da je bjelovarski as postao njihovim članom i to na dvije godine.


Veliki je to napredak u karijeri za posljednje dvije godine najkorisnijeg igrača ABA lige koji je u 29. godini ostvario prelazak u najjaču košarkašku ligu na “Starom kontinentu”, u redove dojučerašnjeg euroligaša koji će se naredne sezone natjecati u Eurokupu i koji će sigurno pretendirati za najviše ciljeve u domaćim natjecanjima.


Božiću će to biti prvi angažman u karijeri izvan regionalnog okruženja, a definitivno je najveći trag ostavio posljednje dvije sezone u dresu Zadra, dvaput postavši hrvatskim prvakom, jednom se okrunivši Krešinim kupom, uz dva doigravanja ABA lige.




A kako je svanulo Božiću, tako se zasigurno smrklo treneru Danijelu Jusupu koji se sada mora okrenuti nekim drugim opcijama na tržištu u pokušaju da se pronađe iole kvalitetna alternativa za Bjelovarca na kojem je mnogo toga počivalo u strateškim i taktičkim postavkama na parketu.


Za najtrofejnijeg trenera Zadra ipak je i olakotna okolnost što se situacija hoće-neće Božić privela kraju i ostalo je dovoljno vremena za nastavak na procesu “rebuildinga” svlačionice u kojoj će po svemu sudeći iz prošle sezone ostati tek četiri igrača.


Uz kapetana Marka Ramljaka, nastavak suradnje su potvrdili iskusni Karlo Žganec i Lovre Mazalin, dok mlade snage predvodi Krševan Klarica, a jedino je još ostala enigma oko statusa hrvatskog reprezentativca Darija Drežnjaka kojeg bi mnogi regionalni i domaći klubovi jako htjeli pridobiti za svoje redove.