Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

zdrava stopala

Evo koliko često trebate ići na pedikuru

Autor: Life

17.07.2024. 16:30
Evo koliko često trebate ići na pedikuru

Foto: Pixabay



Dok nas užurbani tempo života ne štedi, i često smo na nogama čitave dane, i naša stopala s vremena na vrijeme zaslužuju malo pažnje i ljubavi. Stoga ih razmaziti s vremena na vrijeme pedikurom predstavlja odličnu ideju, pogotovo sada kada izlazimo iz tenisica i čizama te uskačemo u sandale, papuče i ostalu otvorenu obuću.




Međutim, postavlja se pitanje koliko često treba ići na pedikuru i možemo li pretjerati?


Sve je u dobroj mjeri


Stručnjaci vjeruju da je pedikura jednom mjesečno dostatna iz jednostavnog razloga jer je otprilike toliko vremena potrebno da se mrtva koža ponovno nakupi na stopalima nakon što se nove stanice regeneriraju.


Iako će učestalost pedikure ovisiti o vašim osobnim potrebama i preferencijama, ako govorimo općenito, nastojte se držati perioda svakih četiri do šest tjedana, što je sasvim dostatno za podneblje u kojem živimo i period u kojem nosimo otvorenu obuću.




Međutim, ako se bavite sportom, planinarite, puno plivate i slično, tada možete smanjiti taj period na jednom tjedno, ili ju pak održavati između posjeta salonu sami kod kuće.


Kada ju izbjegavati?


Ako se radi prečesto, pedikura može biti problem jer to može dovesti do narušavanja prirodne barijere i zdravih stanica kože koje se nisu stigle regenerirati. Također, ako primijetite pojavu gljivica oko noktiju također nastojte izbjegavati pedikuru dok ih ne riješite.