Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

PODNIO OSTAVKU

Gareth Southgate više nije izbornik Engleske

Autor: Robert Hrkać

16.07.2024. 12:29
Gareth Southgate više nije izbornik Engleske

Foto: REUTERS



Gareth Southgate iznenadio je englesku javnost odlukom da više neće biti izbornik ‘Tri Lava”. “Imao sam privilegiju voditi veliku skupinu igrača u 102 utakmice. Svaki od njih je bio ponosan što predstavlja Englesku. Momčad koju smo vodili u Njemačku prepuna je mladih talenata koji mogu osvojiti trofej o kojem svi sanjamo. Jako sam ponosan na njih i nadam se da ćemo svi stati iza igrača. Hvala osoblju u pozadini koje je igračima i meni pružalo besprijekornu podršku”, rekao je Southgate u svom priopćenju.




Southgate tako napušta užarenu klupu Engleske na koju je sjeo 2016. godine, naslijedivši Sama Allardycea. Bivši branič Crystal Palacea, Aston Ville i Middlesbrougha vodio je Tri Lava u 102 utakmice te na četiri velika natjecanja, na kojima je postigao zavidne rezultate.


U CV-u ima polufinale i četvrtfinale na svjetskim prvenstvima te dva finala kontinentalnih natjecanja, koje je izgubio od Italije 2021. i Španjolske 2024. Kao najozbiljniji kandidati za njegovog nasljednika spominju se Eddie Howe i Graham Potter, a ne bi bilo iznenađenje da engleski savez angažira i strano lice. Southgateov mandat obilježile su brojne kritike od strane engleskih medija i pundita, no usprkos tomu može se podičiti činjenicom da se radi o najuspješnijem izborniku Tri Lava još od dana Alfa Ramseyja.