Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

Josipa Marković

Zadranka na pripremama reprezentacije: 'Dosta smo pomlađene, ali i poletne i motivirane'

Autor: Šime Ćurko

15.07.2024. 14:27
Zadranka na pripremama reprezentacije: 'Dosta smo pomlađene, ali i poletne i motivirane'

Foto: Luka Stanzl/Pixsell



U Zadru se već neko vrijeme priprema hrvatska ženska odbojkaška seniorska reprezentacija. Riječ je o jednomjesečnim pripremama koje vodi izbornik Igor Arbutina sa suradnicima, a u skupini reprezentativki je i jedna Zadranka – Josipa Marković.


– A evo, u rodnom gradu sam s kolegicama i sve je dobro! – kaže Josipa koja igra n a poziciji primačice – pucačice od prvih dana u zadarskoj odbojci.


– Da, to je moja pozicija. U klubovima u kojima sam igrala (Zadar, Mladost) i u sadašnjem (MAV Elore, Mađarska) uvijek sam na toj poziciji.




Hrvatsku očekuju kvalifikacije za sljedeće Europsko prvenstvo.


– Igrat ćemo s Kosovom u Rumunjskom. I ove pripreme, kao i sve druge, dobrim dijelom poslužit će za nadogradnju ekipnoga duha, da imamo što bolje ozračje. Naravno, radimo na tehnici i na taktici, usavršavamo igru… Reprezentacija je dosta pomlađena, puno je posla, ali poletne smo, motivirane.


Marković je odbojku počela igrati u OŠ Smiljevac kod Marine Tomas, nastavila u OK Zadar i brzo je potvrdila darovitost i perspektivu. Postala je kadetska i juniorska reprezentativka.


– U OK Zadar bilo je izvrsno, treneri Robert i Domeniko Kresoja, i svi drugi, bili su sjajni. Kako sam poslije završetka Gimnazije Franje Petrića odlučila studirati ekonomiju, otišla sam u zagrebačku Mladost. Na ekonomiji sam pred završnom fazom, usklađujem obveze u Mađarskoj i studij, ide svojim tijekom.


Hrvatske odbojkaške reprezentativke ostat će u Zadru do konca srpnja. Valja dodati da je među igračicama i Viktorija Trcol. Ona je isto povezana sa Zadrom jer je u klubu provela dvije godine prije nego što je otišla u Rijeku. Viktorija Trcol je srednji bloker.