Krejčikova je u finalu u Londonu svladala sedmu igračicu svijeta Talijanku Jasmine Paolini s 6-2,2-6,6-4 za dva sata igre.


Krejčikova, inače 31. nositeljica, pokazala je svoje iskustvo u odlučujućem setu, izvrsno servirajući kako bi svom naslovu na Roland Garrosa iz 2021. dodala krunu u Wimbledonu.




Paolini je bila u igri da postane prva Talijanka koji će osvojiti naslov Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji, a na putu do finala u polufinalu je u dramatičnom meču svladala Donnu Vekić.


Čehinja je s dva “breaka” za nešto više od pola sata igre dobila prvi set, ali je Talijanka uzvratila istom mjerom u drugom setu. U trećem setu odluka je pala u sedmom gemu, u kojem je Krejčikova oduzela servis Paolini za 4-3, a Čehinji su malo kasnije trebale tri meč lopte za pobjedu nad upornom, omalenom Talijankom.


Krejčikova tako postaje prva češka igračica koja je osvojila dva Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji u dva različita turnira, dok je Paolini peta igračica od 1999. i prva nakon Serene Williams 2016. koja je ušla u finale Roland Garrosa i Wimbledona.


Barbora je imala šest aseva i 72 posto ubačaja prvog servisa, imala je i 28 winnera i 37 neprisiljenih pogrešaka u odnosu na 19 winnera i 23 pogreške Paolini. Krejčikova je nakon osvajanja Pariza bila druga tenisačica svijeta, a u ponedjeljak će biti deseta, dok će Paolini skočiti na petu poziciju WTA liste.