Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

dorh

Podignuta optužica protiv 65-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva kod Biograda!

Autor: K.E.

13.07.2024. 08:38
Podignuta optužica protiv 65-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva kod Biograda!

Foto: Mislav Klanac



Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1959.) zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona.


Okrivljenom 65-godišnjaku se stavlja na teret da je 25. travnja 2024., oko 15:00 sati, u jednom mjestu pored Biograda na Moru, zbog od ranije neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, prišao oštećeniku na njivi i, u namjeri da ga usmrti, metalnom ga šipkom više puta udario po glavi uslijed čega je oštećenik zadobio višestruke teške tjelesne ozljede, a do smrtne posljedice nije došlo zbog hitne liječničke intervencije.


Državno odvjetništvo predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.




Podsjetimo, 65-godišnjak je došao do 72-godišnjaka koji je na radnom stroju obavljao poljoprivredne radove na zemljištu te ga nekoliko puta željeznim predmetom udario u predjelu noge i glave.


Od zadobivenih udaraca 72-godišnjak je s radnog stroja pao na tlo i zadobio teške tjelesne ozljede.