Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

IRIS KOPSA

Zadarska pjevačica sa zagrebačkom adresom izbacila pravi ljetni hit

Autor: Đurđa Baljak

12.07.2024. 09:45
Zadarska pjevačica sa zagrebačkom adresom izbacila pravi ljetni hit

Foto: Osobna arhiva



Poznata Zadranka, pjevačica Iris Kopsa, ponovno je u centru pažnje domaće glazbene scene. Sa svojim novim ljetnim hitom »MoRe VaLoVi« podigla je ljestvicu te dobila brojne komentare. U razgovoru nam je otkrila koliko je ponosna na ovu pjesmu, u koju je uložila mnogo ljubavi, truda i vremena.


Od petnaeste godine




– Glazbu za pjesmu »MoRe VaLoVi« napravili su Alen Kozić i Damir Božanić, tekst potpisuju Alen Kozić i Kim Lamarin, dok je aranžman radio Damir Božanić. Mix i mastering odradio je Nemanja Mihajlović, prateće vokale pjevala je Lejla Hot, a snimatelj pratećih vokala bila je Anja Vuletić.


Pjesma mi se jako svidjela jer je vesela i govori o ljetu, moru i valovima. Upravo je to ono što me kao Zadranku posebno podsjeća na moj kraj. U ovaj projekt sam zaista uložila puno truda i ljubavi. Reakcije publike su jako dobre, nisam očekivala toliko puno pregleda.


U samo tri dana sam prikupila više od 43 tisuće pregleda na YouTubeu. Spot je snimao Bojan Mitrović iz Srbije i jako sam zadovoljna kako je ispao.




Snimali smo ga u Njivicama na Krku, a u njemu se pojavljuje i miss turizma – Marija Vukašina, ispričala nam je Kopsa, dodajući kako se bavi pjevanjem od svoje petnaeste godine, ali se tek u četrdesetima odlučila u potpunosti posvetiti onome u čemu najviše uživa.


Ovo je treća pjesma koju je Iris Kopsa izbacila sa spotom. Prva pjesma koju je izdala zove se »Slatka fina«, dok je njezina druga pjesma »Krao krao« prikupila preko 320 tisuća pregleda.




Kako nam priča, obje pjesme su se probile na balkansko i srpsko tržište. U svemu tome najveću podršku pruža joj suprug, pa tako uskoro planira izbaciti još nekoliko pjesama, od kojih je najavila jednu pod nazivom »Nikad više tvoja neću biti ja«.


Uz to je dodala kako vjeruje da je njezin uspjeh rezultat pjevanja onoga što ljudi vole slušati, a to je upravo, kako navodi, moderna zabavna glazba.


Osim glazbe, poznata je i po sudjelovanju u kulinarskim TV emisijama poput »Večera za 5 na selu« i »Masterchef« koje su joj, kako nam priča, bile pozitivno iskustvo jer voli gastronomiju i kuhanje.


Također, ove emisije su joj, kako ističe, istodobno poslužile i kao dobra promocija. Budući da je majka šestero djece, a nekoć je radila kao medicinska sestra i model, upitali smo je kako uspijeva uskladiti sve privatne i poslovne obveze.


– Majka sam pet djevojčica i jednog dječaka. Često me pitaju kako uspijevam sve to uskladiti, ali smatram da je sve stvar dobre organizacije. Pomaže mi i dadilja, tako da mogu odvojiti vrijeme za sebe.


” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen>


Često idemo zajedno na odmor, a ljeta su nam najdraža. Najteže mi je spremiti šestero djece za put, objašnjava nam, prisjećajući se s nostalgijom vremena kad je bila medicinska sestra i model. Sada se, uz glazbu, sa suprugom bavi turizmom.


Put do uspjeha


Trenutno čeka potpisivanje ugovora s diskografskom kućom Croatia Records i planira snimiti album »Nikad tvoja više neću biti ja«, koji će uključivati i pjesmu »Nema pravila« koja izlazi na jesen.


Što se tiče nastupa, ima dosta ponuda od klubova i ide malim koracima prema uspjehu. Tako nam je najavila i koncerte u Križevcima i Koprivnici, dodajući kako za sada nema ljetnih nastupa, ali čeka da publika čuje njezinu novu pjesmu.


– Već dugo se bavim glazbom, ali nikad se nisam odvažila na ovakav korak. Nisam se mogla posvetiti ovakvom projektu jer, znate i sami, to je skup sport. Međutim, sada sam konačno u mogućnosti raditi na tome, kazala nam je Kopsa, te dodala kako osobno ne piše pjesme jer je isključivo pjevačica.


Podijelila je kako će u rujnu izaći još jedna njezina pjesma pod nazivom »Astronaut«, a pisali su je Boris Đurđević i Faruk Buljubašić Fayo. Kako kaže, nije joj bilo teško uspostaviti kontakte s članovima estrade, jer je prilikom toga imala i pomoć prijatelja.


Podršku u njezinoj glazbenoj karijeri pružio joj je i zadarski slavuj – Mladen Grdović.


– Uz njegove pjesme sam odrasla i uvijek se dobro zabavljam. Mladen i ja smo stari znanci, susjedi u Zadru. Iako nije mogao doći na promociju mog prošlog singla, poslao mi je video poruku potpore, ispričala je ova Zadranka sa zagrebačkom adresom, dodajući kako su zajedno znali i zapjevati, ali ništa ozbiljno.


Uz to, na glazbenoj sceni posebno cijeni izvođače kao što su Grše i Hiljson Mandela, koje smatra vrlo inovativnim i zabavnim osobama, dok joj je, kako ističe, najveći uzor Oliver Dragojević.


– Glazba je moj život. Radim ono što volim, pa ćemo vidjeti što život donese, kaže ova pjevačica, odlučna u svojoj glazbenoj karijeri, ne shvaćajući kritike previše osobno jer, kako nam kaže, kritike joj samo potvrđuju koliko vrijedi, dok, naravno, dobru pohvalu uvijek voli čuti.