Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

NEZABORAVNA UTAKMICA

PAMTI SE 109. MINUTA! Vatreni su prije šest godina ostvarili najveću pobjedu u svojoj povijesti!

Autor: Robert Hrkać

11.07.2024. 18:07
PAMTI SE 109. MINUTA! Vatreni su prije šest godina ostvarili najveću pobjedu u svojoj povijesti!

Foto: REUTERS



Hrvatska nogometna reprezentacija je na današnji dan prije šest godina ostvarila najvažniju pobjedu u svojoj povijesti. Tada su Dalićevi izabranici u polufinalu Svjetskog prvenstva pobijedili Englesku nakon produžetaka rezultatom 2 : 1, čime su izborili finale protiv Francuske.


Vatreni su loše ušli u utakmicu, a u zaostatku su bili već nakon pete minute, kada je Kieran Trippier iz fantastičnog slobodnog udarca zabio za vodstvo Tri Lava. Engleska je na valu vodstva stvorila još nekoliko kvalitetnih prilika pred vratima Danijela Subašića, ali neprecizni su bili Harry Kane i Jesse Lingard. Nastavak je donio novu Hrvatsku, koja je uzela konce igre u svoje ruke, a pritisak je urodio plodom u 68. minuti. Šime Vrsaljko je ubacio s desne strane, a Perišić je atraktivnim udarcem zavrnuo loptu iza leđa Jordana Pickforda za 1 : 1. Perišić je ubrzo nakon pogotka pogodio vratnicu, a zatim se otišlo u produžetke, gdje je Mario Mandžukić osigurao Vatrenima plasman u svoje prvo finale na velikim natjecanjima.


U 109. minuti, Perišić je glavom loptu prebacio za Mandžukića, koji svojom ljevicom probija Pickforda za delirij hrvatskih navijača na Luzhnikiju. Nakon konačnog sučeva zvižduka uslijedilo je veliko slavlje, koje je na moskovskim ulicama trajala do dugo u noć.