Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj u kojem je Đoković došao do četvrte pobjede, ali najuvjerljivije do sada, jer je Rune prvi put ostao bez osvojenog seta.


Najuspješniji tenisač svih vremena na Grand Slam turnirima tako je došao do rekordnog 60. četvrtfinala. Najviše ih je odigrao u Roland Garrosu (18), a najmanje na US Openu (13). U Australiji je 14 puta bio među osmoricom najboljih, a ovo mu je 15. četvrtfinale u Wimbledonu, gdje je sedam puta dizao pobjednički pehar.




Za plasman u polufinale Đoković će igrati protiv Australca Alexa De Minaura koji je svladao Francuza Arthura Filsa sa 6-2, 6-4, 4-6, 6-3 i tako prvi put stigao do četvrtfinala u All England Clubu, a treći put na Grand Slam turnirima.


Četvrtfinale Wimbledona su po prvi put dohvatili i Amerikanac Taylor Fritz te Talijan Lorenzo Musetti, koji nikada nije došao tako daleko ni na jednom Grand Slam turniru.


Fritz je među osam došao velikim preokretom, nadoknadivši dva seta zaostatka protiv 4. tenisača svijeta, Nijemca Alexandera Zvereva (4-6, 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3), 6-3, dok je Musetti slavio u četiri seta (4-6, 6-3, 6-3, 6-2) protiv Francuza Giovannija Mpetshija Perricarda.


Ovi četvrtfinalni dvoboji će na rasporedu biti u srijedu.