Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Posedarci bez trenera

Razišli se Hrvatski vitez i Ivan Šimurina

Autor: Šime Ćurko

07.07.2024. 11:53
Razišli se Hrvatski vitez i Ivan Šimurina

Foto: Mate Komina

Nogometaši Hrvatskog viteza ostali su bez trenera. Posedarce je na proljeće do četvrtog mjesta u Trećoj NL Jug i osvajanja Županijskog kupa vodio Ivan Šimurina, koji se ovih dana razišao s klubom.


– Nakon šest mjeseci uzet ću pauzu od seniorskog nogometa. Nije to bila laka odluka. Imam nekih zanimljivih ponuda i kombinacija, pa sam izabrao drugi put, koji će mi omogućiti lakše školovanje na akademiji HNS-a. Kroz nekoliko dana odlučit ću gdje nastavljam trenerski posao.


Trener prve momčadi HV Posedarja zahtijeva puno odricanja i vremena, te ne mogu uskladiti školovanje s trenerskim obavezama u seniorskom nogometu – kaže Šimurina, koji je prije samostalnog vođenja momčadi bio pomoćnik Kristijanu Tuti, Josipu Butiću, Darku Vukiću i Marku Pinčiću.


– Uz rad s njima, te kao samostalan trener prve momčadi, uz pomoć Davora Deme, Luke Marinovića i Ante Džaje, nosim veliko iskustvo i jako sam ponosan na razdoblje u kojem smo nakon 26 godina osvojili kup drugi put u povijesti i završili četvrti u prvenstvu, što prošlu svrstava sezonu u jednu od najboljih u povijesti kluba.


Svima u Upravi kluba HV Posedarje sam jako zahvalan, kao i svim mještanima Posedarja te navijačima, koji su bili velika podrška – naglasio je Šimurina.