Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

KAPETAN ENGLESKE

Harry Kane: ‘Htjeli smo biti prvi u skupini i to smo uspjeli’

Autor: Hina

26.06.2024. 08:36
Harry Kane: ‘Htjeli smo biti prvi u skupini i to smo uspjeli’

Foto: Reuters



Izjave engleskog izbornika i igrača nakon dvoboja sa Slovenijom koji završio bez golova, čime su Englezi osvojili prvo mjesto u skupini C, a Slovenci prvi put u povijesti izborili mjesto u nokaut fazi velikog natjecanja.


Gareth Southgate je nakon utakmice bio zadovoljan, posebice zamjenama.


– Mislim da smo bili puno bolji s loptom. Stvorili smo nekoliko dobrih prilika, što nam u ovom trenutku predstavlja problem. Ne uspijevamo baš doći do prilika pred golom. Mislim da igrači koji su ulazili bili dobri. Razumijem reakcije, ali to je teško okruženje. Išli smo po pobjedu izmjenama koje smo napravili.





Ubacili smo na teren napadački orijentirane igrače. Palmer je bio vrlo dobar. Dobro pronalazi prostor i stvara prilike. Radi se o mladim igračima i odgajamo ih u teškom okruženju. Imali su dobar utjecaj na nas i činili su dobre stvari.


Anthony Gordon, Cole Palmer, Kobbie Mainoo, to su bili dobri potezi. Moramo na tome graditi. Bilo je mnogo toga na čemu možemo graditi dalje, kazao je engleski izbornik.


Kapetan reprezentacije Harry Kane rekao je kako im je cilj bio prvo mjesto te da su to ostvarili.


– To je bio cilj prije početka turnira, osvojiti prvo mjesto u skupini i kontrolirati našu sudbinu. Mislim da smo igrali puno bolje nego u ostalim utakmicama. Nismo uspjeli postići pogodak, ali veselimo se sljedećoj utakmici.


Stvorili smo neke poluprilike, a bilo je i onih u kojima smo možda mogli i bolje reagirati. Mislim da su dečki koji su ušli kasnije stvarno bili dobri, da su zadržali visoku razinu energije i to je ono što nam treba.


Trebaju svi dati doprinos i to je ono što za sada radimo. Ove utakmice su teške. Bili smo već u takvim situacijama u prošlosti i bili smo sve bolji kada bismo stigli do nokaut faze. Sve utakmice na ovom turniru su teške. Pred nama će biti težak izazov, ali sposobni smo ići dalje, izjavio je Kane.


John Stones, engleski branič, također tvrdi da su došli do cilja.


– Nije lako kad si ti taj kojeg svi žele pobijediti. Mislio sam da je bilo dosta poboljšanja u odnosu na prethodne dvije utakmice, pronalazili smo igrače u prostoru i stvorili više prilika – još jedan korak u pravom smjeru.


Razumijem frustraciju navijača, ali to je nogomet – nikad nije laka igra, rekao je Stones.