Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

DRAGAN KAPIČIĆ

Emotivni oproštaj popularne zadarske stranice od velikog prijatelja i kuma Kreše Ćosića: 'Sućut obitelji'

Autor: Portal ZL

25.06.2024. 16:14
Emotivni oproštaj popularne zadarske stranice od velikog prijatelja i kuma Kreše Ćosića: 'Sućut obitelji'

Foto: Dragan Kapičić/Foto FB Crvena zvezda



Jučer je u Beogradu u 76. godini umro legendarni srpski košarkaš Dragan Kapičić. Najveći dio karijere proveo je u Crvenoj Zvezdi, a igrao je i u njemačkom Saturnu iz Kolna.


Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 30 utakmica na europskim prvenstvima, na prvenstvima svijeta 13 utakmica, devet mečeva na Olimpijskim igrama, a 19 na Balkanskim igrama. Osvajač je sedam zlatnih medalja, a s nacionalnim timom Jugoslavije osvojio je srebrne medalje na EP u Italiji (1969.), u Njemačkoj (1971.) i na Svjetskom prvenstvu u Portoriku (1974.).


Od Kapičića su se oprostili na Facebook stranici Muzej zadarske košarke: “Tužna vijest.. Dragan Kapičić 07.08.1948-24.06.2024. Danas nas je napustio velik čovjek, košarkaš, legenda jugoslavenske košarke, čovjek čija je dobrota jednostavno brisala onu prirodnu nam i rođenje danu distancu, odmak pa i antagonizam prema crveno bijelom dresu. Veliki Krešin prijatelj. Kum. Koji je upravo svoju veličinu pokazao kad je bilo najteže. Došavši se oprostiti zauvijek od svog prijatelja dok je rat još uvijek bjesnio i sve izjednačavao. Dobrotu sa zlim. Bio je sa nama zajedno. Na Mirogoju. Na oproštaju od svoga kuma, našega Kreše. Nadamo se da sad negdje gore skupa razbiru svu ljepotu košarke koja ih je spojila u ono najvrijednije. Prijatelje. Sućut obitelji Kapičić, sućut cijeloj košarkaškoj obitelji u Košarkaški savez Srbije. Počivao u miru Božjem” napisali su jučer.