Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

HRVATSKI REPREZENTATIVAC

'PLAKAO SAM OD SMIJEHA' Joško Gvardiol otkrio nadimak iz Cityja: 'Ja sad gledam što...'

Autor: Portal ZL

12.06.2024. 15:56
'PLAKAO SAM OD SMIJEHA' Joško Gvardiol otkrio nadimak iz Cityja: 'Ja sad gledam što...'

Foto: Reuters



Hrvatski reprezentativni branič Joško Gvardiol je u u razgovoru za Vatreni podcast otkrio svoj nadimak u Manchester Cityju, piše Index.hr.


“Dan-danas ne znaju moje ime izgovoriti. Josh, Jos… Tako nešto. Muku muče s tim”, kazao je Joško pa nastavio. “Išli smo Haaland, ja i Scott Carson na snimanje. Ekipa zadužena za snimanje nije znala imena. Plakao sam od smijeha. Scottu su znali ime. Dolazi do mene čovjek i govori mi – Hos. Ja sad gledam što Hos?! Drugi su slušali i sad sam Hos. Haalandu je isti taj čovjek prišao i rekao mu ‘hej, Erik’. Nisam mogao sebi doći. On nije ostao Erik, ali ja sam ostao Hos”, rekao je.


Podsjetimo, Gvardiol je prošlo ljeto postao član engleskog prvaka Manchester Cityja, koji je za njegove usluge izdvojio čak 92 milijuna eura. Na Etihad je stigao iz RB Leipziga, a karijeru je počeo u zagrebačkom Dinamu. Gvardiol je standardni član hrvatske reprezentacije, za koju je debitirao 2021. godine, tik prije Europskog prvenstva. Odličnim igrama se brzo nametnuo Zlatku Daliću, koji bez njega ne može zamisliti prvih 11 Vatrenih. Gvardiol je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje svjetske bronce na Mundijalu u Katru, a mnogi su ga stručnjaci svrstavali među najbolje igrače turnira.