Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Nova "metla"

Osijek pronašao nasljednika Zorana Zekića, Jose Boto doveo Talijana Federica Coppitellija

Autor: Ivana Liović

11.06.2024. 21:38
Osijek pronašao nasljednika Zorana Zekića, Jose Boto doveo Talijana Federica Coppitellija

Foto: Federico Coppitelli

Sportski direktor Bijelo-plavih htio je čovjeka koji zna raditi s mladima, razvijati ih, pritom biti i gladan dobrog rezultata i dokazivanja. I pronašao ga je u Coppitelliju, koji bi s Osijekom trebao potpisati dvogodišnji ugovor



OSIJEK NK Osijek   ima novog trenera. S Opus Arene poslali su kratku obavijest “u srijedu u 11 sati bit će predstavljen novi trener”, ne spominje se koga je sportski direktor Jose Boto izabrao za šefa struke, ali nema tu nikakvih tajni. U Osijek je stigao 39-godišnji Talijan Federico Coppitelli. Ove srijede će biti predstavljen trener, a uskoro i novi igrači. Boto ih je izabrao, manje-više s igračima koji trebaju stići na Pampas sve je dogovoreno, ali prijelazni rok u Hrvatskoj još nije počeo, pa su i potpisi na čekanju.


Nakon što je u završnici prošle sezone zahvaljeno Zoranu Zekiću, uz poruku “dobar si dečko, ali ne uklapaš se u naše vizije”, odmah nakon završetka prvenstva počela je priča da Osječanina na klupi mijenja Talijan, koji se proslavio s mlađim uzrastima. Sportski direktor Bijelo-plavih htio je čovjeka koji zna raditi s mladima, razvijati ih, pritom biti i gladan dobrog rezultata i dokazivanja. I pronašao ga je u Coppitelliju, koji bi s Osijekom trebao potpisati dvogodišnji ugovor.


Coppitelli u Osijek dolazi s tri pomoćnika. Dovodi svog pomoćnika, kondicijskog trenera i trenera vratara. No to ne znači da će iz stručnog dijela “pomesti” domaće ljude, Ivo Smoje nastavlja raditi u prvoj momčadi, kao i kondicijski trener Marin Vučko. Osijek ovog ljeta ponovno kreće ispočetka, otkako su Mađari ušli u klub, već je bilo nekoliko početaka, ali ni jedan nije uspješno završen. Sad je golemu moć u ruke dobio Jose Boto, čovjek velikog iskustva i impresivne biografije. Za nadati se je da će ovaj početak biti drukčiji od ostalih i mnogo, mnogo uspješniji.