Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

OPREZ

Kolone i usporena vožnja na autocestama

Autor: Hina

02.06.2024. 16:10
Kolone i usporena vožnja na autocestama

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL



Na autocesti A1 između tunela Čelinka i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona vozila u pokretu duga je oko 5 kilometara, vozi se uz ograničenje brzine 40 km na sat, a više kilometarske kolone i usporena vožnja je i na drugim autocestama, izvijestio je u nedjelju popodne Hrvatski autoklub.


Između čvorova Bosiljevo II i Lučko vozi se u koloni u pokretu s povremenim kratkim zastojima.


Poslije čvora Bosiljevo I u smjeru Zagreba zbog prometne nesreće vozi se usporeno u koloni u pokretu. HAK upozorava vozače na oprez.




Pred naplatnom postajom Lučko na izlasku s autoceste nema dužih čekanja.


Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog povećanog priljeva, vozila se povremeno zaustavljaju na čvoru Krapina u smjeru Trakošćana.


Kolona vozila pred naplatnom postajom Zaprešić u smjeru Trakošćana duga je oko jedan kilometar, a u zoni radova kod čvora Sveti Križ Začretje oko 2 km.


Na A6 Rijeka-Zagreb, u zoni radova i dvosmjernog prometa između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora, uključujući tunele Javorova Kosa i Pod Vugleš u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni u pokretu dugoj oko 4 km. Preporuča se izlaz na NP Delnice ili NP Ravna Gora.


Na A3 Bregana-Lipovac u zoni radova kod čvora Slavonski Brod zapad u smjeru Bregane kolona vozila u pokretu duga je oko jedan kilometar.


Usporeno u koloni u pokretu dugoj oko 4 km vozi se i na državnoj cesti DC102 od Omišlja u smjeru Krčkog most (kopna).


Zbog pojačanog prometa moguća su povremena usporavanja i zastoji na –  A1 prema Zagrebu, A2 prema Macelju, A3 u smjeru Bregane, A6 prema Zagrebu, A7 u smjeru Rupe, na Istarskom ipsilonu prema Kaštelu i Plovaniji, te u smjeru Matulja, na Krčkom mostu te na prilazima Zadru, Trogiru, Splitu i Omišu.