Nedjelja, 6. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

BOGAT PROGRAM

Uskoro drugi Fish & Jazz Festival: dobra glazba i spiza na Muraju

Autor: Portal ZL

31.05.2024. 12:05
Uskoro drugi Fish & Jazz Festival: dobra glazba i spiza na Muraju

Foto: TZ GRADA ZADRA



Turistička zajednica grada Zadra u suradnji tvrtkom Cromaris ove godine po drugi put organizira trodnevni Fish & Jazz Festival. Održava se od četvrtka, 6. lipnja, do subote, 8.lipnja te se ovaj put preselio iz atrija Palače Cedulin na gradske bedeme, UNESCO-vom oznakom zaštićenim zidine, kojeg Zadrani najčešće nazivaju Muraj. Preciznije, ova opuštena događanja odvijat će se na bastionu sv. Roka iznad gradske tržnice.


Foto: TZG Zadar


Gastronomski dio programa odvijat će se ujutro od 12 do 14 sati i navečer od 18 do 24 sata, s tim da svi koncerti počinju u 21 sat. Cromaris sa svojim proizvodima, brancinima i oradama, te stalnim suradnicima-kuharima osigurava slasne zalogaje. Chef Hrvoje Krajnović, koji promiče zdravu prehranu, pripremat će mediteransku osvježavajuću mediteransku cous-cous salatu s filetom orade, dok će njegov kolega Tihomir Bježančević slagati sendviče od fileta brancina pečenog na Ofyr roštilju u burger peciva.


Foto: TZG Zadar


Festival u četvrtak otvaraju zadarsko-splitski veterani jazza Black Coffee s popularnom Anom Uršulom Najev,koja je i lani na Fish & Jazz Festivalu pokazala da uz glumački posjeduje i sjajan pjevački talent.




Drugog dana Festivala na Muraju nastupa Damir Django Group, koju je osnovao prerano preminuli sjajni jazz gitarist Damir Kukuruzović, a koja je i nakon njegovog odlaska nastavila djelovati posvećujući koncerte sjećanju na njega.


Foto: TZG Zadar


Trećeg i zadnjeg dana Fish & Jazz Festivala pod zvjezdanim nebom nastupa splitski duo Sara i Jappa. Riječ je o ocu i kćeri Brodarić koji izvode sofisticirane vokalno-gitarističke obrade američkih jazz klasika. Zanimljivo da je Željko Brodarić bio pjevač i gitarist kultne splitske rock grupe Metak koja je djelovala krajem ’70. godina te ostala upamćena po hitovima “Htio sam noćas da ti pišem”, “Rock’n’Roller” i “Da mi je biti morski pas”, koji se i danas rado puštaju programima radio postaja.


No, na Muraju na Fish & Jazz Festivalu neće biti morskih pasa, nego orada i brancina i puno dobrog jazza, a ulaz na sve koncerte je besplatan.