Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Druga teniska liga

Borik nastavio s pobjedama

Autor: Alen Plahinek

30.05.2024. 19:35
Borik nastavio s pobjedama

Foto: TK Borik



Momčad TK Borik nastavlja sa svojim perfektnim izvedbama u Drugoj teniskoj ligi. Momčad iz Zadra u posljednjem odigranom kolu s ukupnih 4:3 u mečevima nadigrala je prve konkurente na tablici HTK Zagreb i  to na njihovim terenima.


Zagrepčani su bolje odigrali pojedinačne susrete nakon koji su odili 3:2. Kapetan Borika Sandro Guščić nije imao rješenja za Hrvoja Jutrešu koji je slavio sa 7:6 i 7:5. Ipak, prvu nadu Zadranima u pobjedu donio je Roko Glasnović nadigravši Marca Vučić sa 6:7, 6:4 i 11:9. Pobjedu je još u pojedinačnim susretima ostvario Ante Bilić sa 6:4 i 6:2 protiv Roka Novakovića, dok su Toni Dujmenović i Emir Aliti upisali poraze.


Unatoč tome, kada su parovi izašli na teren, sve je počelo dobro za Borik. Glasnović i Guščić sa 6:4 i 6:0 “pomeli su Vučića i Božičevića, a onda su Aliti i BIlić u meču odluke s dva puta po 6:3 pobijedili protiv kombinacije Stiblik i Jutreša te donijeli Boriku nove bodove.




–  Iznimno smo zadovoljni ostvarenim rezultatom u četvrtom koli. Zagreb je mlada, neugodna i čvrsta momčad. Izvanredan meč je odigrao Roko Glasnović protiv Marc Vučića u tri seta, te pobjeda Ante Bilića u singlu. U parovima smo odlično složili dva para te uz predanu igru i iskustvo odnijeli obje pobjede. Čestitke našoj ekipi i dečkima na izvanrednoj borbi i rezultatima – kazao je Dujmenović.


– Svi su bili odlični i odradili odličan posao uz svu nesreću koju smo imali zbog nedostatka nekolicine igrača. Prezadovoljni smo i ovom pobjedom, no fokusiramo se na sljedeće kolo i ostvarivanje našeg konačnog cilja, plasmana u Prvu ligu – istaknuo je kapetan Guščić.


Borik tako nakon četiri odigrana kola predovdi ljestvicu s deset osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirana Ragusa iz Dubrovnika. Ovog vikend Borik igra kod kuće, a u goste dolazi Koprivnica II, koja do sada još nije skupila ni jedan bod.