Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Juniori Zadra

Marin Stipić: 'Šteta, bili smo blizu polufinala Kupa'

Autor: Šime Ćurko

24.05.2024. 09:21
Marin Stipić: 'Šteta, bili smo blizu polufinala Kupa'

Foto: Mate Komina



Juniori Vaterpolskog kluba Zadar 1952 osvojili su šesto mjesto na završnici Kupa Hrvatske, koja je održana na Višnjiku. U dvoboju za peto mjesto Zadrani su izgubili od Primorja, nakon što su u drugoj četvrtini imali obećavajućih 5:2. Egal je potrajao do 8:8, kada su Riječani povezali tri gola i riješili dvoboj u kojem su domaćini promaši dva peterca. Prethodno su s dvije pobjede i jednim porazom Zadrani bili drugi u skupini, nakon čega su u četvrtfinalu poraženi od Juga. U razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta svladali su Solaris, a turnir su završili porazom od Riječana.


– Tri pobjede i tri poraza su realan učinak. Ipak, očekivali smo malo više – kaže Marin Stipić, trener Zadrana, koji su u skupini imali priliku protiv Mornara izravno izboriti polufinale. Vodili su 6:4, da bi Splićani u zadnjoj četvrtini serijom 4:0 prošli među četiri najbolje momčadi.


– Imali smo problema s rotacijom, sva tri poraza došla su nakon loše zadnje četvrtine. Sve momčadi su fizički jako dobro pripremljene i našim najboljim igračima u turnirskom sustavu natjecanja, s dva nastupa dnevno, bilo je teško izdržati cijelu utakmicu u visokom ritmu. To je i razlog pada koji nam se događao u zadnjim minutama.




U siječnju Zadar je s juniorima bio sedmi u Prvenstvu Hrvatske.


– Juniorski uzrast je vrlo izjednačen, što se vidi i po rezultatima. Mi smo tu negdje, oko petog, šestog mjesta, a uz malo sreće mogli smo se ugurati i među četiri najbolja sastava. Čestitke igračima na trudu, iza njih je naporna sezona, u kojoj su nastupili na obje nacionalne završnice i dali su koliko su mogli – podvukao je Stipić.


Prvo mjesto osvojio je Mornar BS, koji je u finalu s 11:9 svladao Jug dok je u utakmici za broncu Mladost bila bolja od Jadrana (7:6). Najbolji igrač turnira je Luka Penava (Mornar), najbolji vratar Jakov Ćosić (Mladost), dok je Zadranima pripao trofej za najkorektniju momčad (fair play).



ZADAR 1952  10


PRIMORJE EB  14


(4:2, 2:4, 2:4, 2:4)


ZADAR – Bazen ŠC Višnjik. Suci Filip Tošić, Slaven Sivčević.


ZADAR 1952: Markulin, Lipovac, Kulišić, Galušić 2, Barani, Košta, L. Donđivić 1 (1), V. Antić, Mrvica, Ražov 3 (1), A. Donđivić 1, Troskot, Miskolczi, L. Antić 3. Trener: Marin Stipić.


PRIMORJE EB: Dipić, Šurbek, Tomić 2, Franulović 1, Turk 2, Len Dujmić 3 (1), Abramović, Lucijan Dujmić 4 (1), Pipinić, Margitić 2 (1), Tiškivski, Doknić, Sudulić, Stupar. Trener: Samir Barać.


Peterci: Zadar 1952 4 (2); Primorje EB 3 (3).