Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Promjena na čelu redakcije

Slavica Bakić v.d. glavne urednice Novog lista, Zadarskog lista i Glasa Istre

Autor: Toni Perinić

19.05.2024. 07:00
Slavica Bakić v.d. glavne urednice Novog lista, Zadarskog lista i Glasa Istre

Foto: Vedran Karuza



Odlukom Uprave, Slavica Bakić, dugogodišnja novinarka i urednica od jučer preuzela je funkciju vršiteljice dužnosti glavne urednice Novog lista, izdavača istoimenog dnevnika te Glasa Istre i Zadarskog lista. Već je vodila Novi list 2018. i 2019. godine, a od tada ovaj je dnevnik izrastao u medijsku grupaciju, koja s još dva dnevna lista medijski pokriva trećinu Hrvatske.


Ulaskom novih vlasnika u Novi list krajem 2023., obnovljena je i suradnja s jedinim slavonskim dnevnikom, osječkim Glasom Slavonije, te je pokrenut proces integracije čiji je konačni cilj jačanje četiriju dnevnika na hrvatskom medijskom tržištu stvaranjem kvalitetnog nacionalnog sadržaja, ali uz istodobno isticanje regionalnog značaja novina koje imaju dugu tradiciju. Upravo to je i glavni zadatak novoimenovane glavne urednice.


Nova stara v.d. glavne urednice rođena je u Virovitici, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, a na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu riječkog Sveučilišta završila je poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij Zdravstvenog turizma. Profesionalnu novinarsku karijeru započela 1995. kao novinarka u tjedniku Pakrački list. Nakon toga radila je na radio-postaji Marinianis u Slatini, te kao honorarna suradnica u dnevnim listovima – Vjesnik, Glas Slavonije, Večernji list, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, na Hrvatskom radiju, u tjedniku Arena i u Hini.




U Novom listu je od 2005., najprije kao honorarna suradnica, a stalno je zaposlena od 1. lipnja 2008. Bila je novinarka i urednica u različtim rubrikama, a posljednjih mjeseci radila je na projektu integracije redakcija kao savjetnica Uprave i s toga mjesta dolazi na mjesto glavne urednice.