Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

1. ŽNL

Dragovoljac pobijedio Sabunjar i pogurnuo Pakoštane do titule prvaka!

Autor: Alen Plahinek

17.05.2024. 21:35
Dragovoljac pobijedio Sabunjar i pogurnuo Pakoštane do titule prvaka!

Foto: Mate Komina



Dragovoljac iz Poličnika riješio je pitanje prvaka 1. ŽNL u pretposljednjem kolu. Sabunjaru iz Privlake “igrala” je samo pobjeda kako bi eventualno iznenađenjem u posljednjem kolu stigli do titule, koju su tako dugo i čekali i “čuvali”, jer su većinu vremena kroz sezonu bili na prvom mjestu, no do nje nisu stigli. Dragovoljac je ponovno potvrdio kao vrlo zeznut domaćin, iako je izgubio posljednja dva susreta na svojem terenu, i s 2:0 porušio privlačke snove. “Kobno” po Sabunjar krenulo je od samog starta. Letina je u petoj minuti zabio vodeći pogodak. Privlačani su se držali kroz cijeli susret, imali prilika, no u trećoj minuti nadoknade na kraju utakmice Lerga je Privlaku “zavio u crno”. S druge strane, u Pakoštanima vjerojatno je krenula fešta nad feštama! Pakoštanima je ovo druga titula, prvu su osvojili 2019. godine.


Živci su jako radili na strani Sabunjara pa je tako nekoliko igrača dobilo žute kartone zbog prigovora glavnom sucu, a Ivan Škara i Frane Bašić su u konačnici i isključeni. Problema glede toga nije bilo jer su obojica mirno napustili teren.


DRAGOVOLJAC      2


SABUNJAR      0


POLIČNIK – Igralište Dragovoljca. Sudac: Luka Župan. Pomoćnici: Čulina i Narančić. Strijelci: 1:0 Letina (5′), 2:0 Lerga (90+3′).




DRAGOVOLJAC: Kovačević, Barić (od 46′ Čavrag), Surać, Šušić, Jović (od 75′ Ukalović), Bašić, Vujević, Lerga, Alić, Letina, Modrić. Trener: Elvis Katuša.


SABUNJAR: Džaja, Lipotica (od 46′ Kovač), Bugarija, Škara, Begonja (od 46′ Glavan), Miletić, Lisica (od 46′ Ninčević), J. Jurlina (od 63′ Dunić), M. Jurlina, Bašić, Rončević. Trener: Jurica Lonić.


Crveni karton: Sabunjar – Škara (60′), Bašić (70′).