Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

NOVI V.D. DIREKTORA

RAZGOVOR Zubčić: Smatram kako mogu još doprinijeti nadogradnji Višnjika

Autor: Goran Šimunov

13.03.2024. 12:43
RAZGOVOR Zubčić: Smatram kako mogu još doprinijeti nadogradnji Višnjika

Foto: Mate Komina; ŠC Višnjik



Zadarsku javnost iznenadila je nedavno odluka gradonačelnika Branka Dukića da smijeni direktora Športskog centra Višnjik Denisa Karlovića koji je kroz deset godina vođenja ove tvrtke, zajedno sa svojim suradnicima, doveo do toga da ovaj centar postane možda i najbolji u Hrvatskoj.


Doveo ga Karlović


Kao razloge za ovu odluku Dukić je naveo kako već neko vrijeme postoji narušeno povjerenje između Uprave i Skupštine ŠC-a Višnjik, odnosno direktora i njega kao gradonačelnika, te kako se to prvenstveno odnosi na nedosljednost u komunikaciji i različito shvaćanjem prioriteta u djelatnosti same tvrtke.


Dukić je odmah potom donio i odluku kojom je na mjesto v.d. direktora ŠC-a Višnjik imenovao Tomislava Zubčića, mag. oec., dotadašnjeg voditelja vanjskih terena u ovom centru. Štoviše, Zubčić je javno kazao kako ga je u ŠC Višnjik prije sedam godina doveo baš Karlović, a obojica su u sportski menadžment došli iz stolnog tenisa kojim se Zubčić i dalje aktivno bavi kao član prve momčadi STK-a Donat.




Govoreći o ponudi gradonačelnika Branka Dukića da preuzme mjesto v.d. direktora ŠC-a Višnjik Zubčić nam je kazao kako mu je ona došla kao iznenađenje.


– Prihvatio samo ovu ponudu s poštovanjem prema gradu i prema ljudima u Centru. S obzirom na moj dugogodišnji rad u Višnjiku i na moje iskustvo kao voditelja vanjskih terena, smatram kako mogu doprinijeti daljnjem razvoju Centra. Cijenim doprinos i rad svih prethodnika.


Svi smo mi kao tim u suradnji s Gradom Zadrom posvećeni tome da unaprijedimo i nadogradimo Višnjik kako bismo osigurali kvalitetne sportske sadržaje i usluge za sve korisnike, za njihov aktivan i zdrav život, ističe Zubčić dodajući kako je svjestan da će, u odnosu na njegov dosadašnji rad, biti izazovno bavljenje poslom direktora cijelog Športskog centra, što je bitno veći obuhvat posla i donosi punu veću odgovornost.


Želi opravdati povjerenje


– No vjerujem kako je moje dugogodišnje iskustvo u ŠC-u Višnjik i poznavanje unutarnjih procesa ključno za uspješno obavljanje ovog zadatka. Radit ću predano kako bih održao visoke standarde i pridonio daljnjem unaprjeđenju ŠC-a.


Svjestan sam što Zadranima znači Višnjik i sve ću učiniti da ovaj centar, koji predstavlja važno središte za sport, kulturu i zajedništvo, i dalje nastavi rasti i razvijati se u svom punom sjaju. Moj fokus je u ovom trenutku na tome da uspješno nastavim provoditi definirani ciklus razvoja i projekata u razdoblju koje je preda mnom.


Odlučan sam u osiguranju da sve aktivnosti budu provedene u skladu s planovima i rasporedom te da se postignu ciljevi unutar zadanih rokova, najavljuje v.d. direktora ŠC-a Višnjik koji je komentirao i mogućnost da mu gradonačelnik Zadra ponudi imenovanje za redovitog direktora ŠC-a Višnjik.


– Što se tiče eventualne ponude za nastavak obnašanja funkcije direktora ŠC-a Višnjik, trenutačno je prerano donositi takve odluke. Moj fokus je na trenutačnom zadatku, a odluka o dugoročnom angažmanu ovisit će o rezultatima i podršci koju dobijem od Grada Zadra. Ovo je za mene novi izazov, zahvaljujem gradonačelniku na ukazanom povjerenju i dat ću sve od sebe da ga opravdam, poručuje Zubčić.