Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

HT PREMIJER LIGA

Jusup: Dopustili smo da se prelagano vrate u utakmicu

Autor:

13.12.2022. 19:00
Jusup: Dopustili smo da se prelagano vrate u utakmicu

Foto: HKS-CBF



I ovce i novce željeli su košarkaši Zadra izvući iz izuzetno napornog vikend programa koji im je donio dva gostovanja, no nisu na koncu uspjeli u svom naumu. Ono prvo gostovanje, daleko teže, u petak u Laktašima Jusupova momčad je odradila za čistu peticu i zaključila s povijesnim dosegom, no dva dana potom uslijedio je hladan tuš na parketu ljutog dalmatinskog rivala koji je iskoristio umor, iscijeđenost i pomalo podcjenjivački gard Zadra. Šibenka se pokazuje ove sezone izuzetno tvrdim orahom na Baldekinu, pa su slavljem nad Zadranima i dalje ostali neporaženima na svom parketu.


Skok na strani Šibenke


Ovog puta su momci iz Krešimirovog grada pokazali veliki karakter, srčanost i borbenost u završnim minutama, a kada je tako onda i sreća zna pomaziti. Nekoliko šutova u tim posljednjim minutama prošlo je kroz obruč da ni sami Šibenčani ne znaju kako im je uspjelo zabiti, međutim na njihovu pobjedu nema ni trunke prigovora, posebice kada se uzme u obzir da su nadskakali (35-33) favoriziranog abaligaša koji je baš u skakačkom segmentu jedan od najboljih regionalnih sastava. Nije bilo goriva u rezervoarima Jusupovih igrača, izostali su pravi učinci najboljih pojedinaca poput Božića, Drežnjaka i Jordana, a kada se tome pridodaju odlične role čak petorice domaćih igrača onda je tih pola koša opravdano otišlo na stranu momaka u narančastim dresovima. Priznao je to i sam Jusup nakon što je njegova momčad pomalo nenadano upisala drugi poraz u HT Premijer ligi i tako ostavila Cibonu usamljenu na vrhu prvenstvene ljestvice.


– Čestitam Šibenki na pobjedi. Bili smo teški i oni su bili energetski bolji od nas, što je i normalno s obzirom da smo prije dva dana igrali tešku utakmicu u Laktašima. Očito se nismo uspjeli skroz oporaviti, no bez obzira na to, mislim da smo mogli iskontrolirati utakmicu u trenutku kad smo poveli. U prvom dijelu su nam radili problem s napadačkim skokom, a na kraju smo im dvije lopte dali u ruke. Prelagano su se vratili u utakmicu. Pogodili su i neke teške šutove koje nismo uspjeli zaustaviti – rekao je nakon prvog ovosezonskog susjedskog derbija trener Zadra kojem je podosta problema stvorila činjenica da su mu nositelji igre podbacili, a tek je nekolicina poput Davisa, Šantelja, Ramljaka i Lakića bila na visini zadatka. Ipak, na kraju je to bilo premalo da bi se i upisala deveta pobjeda zaredom u domaćem prvenstvu.


Propuštena prilika




Žal za propuštenim bodovima iskazao je i Arijan Lakić koji je Šibenčanima zabio 11 poena i imao dva skoka, tri asistencije i pet ukradenih lopti.


– Bila je ovo iznimno teška utakmica za nas, samo dva dana nakon gostovanja u Laktašima. Nismo na kraju uspjeli doći do pobjede, iako smo imali vodstvo u posljednjoj četvrtini. Šibenka je iskoristila naš umor, posebno su nas nadjačali u napadačkom skoku, a i nekoliko lopti smo izgubili u završnici pa se time i okrenula utakmica u korist domaćina. Žal je veliki za propuštenom prilikom jer smatram da smo trebali pobijediti – kazao je Lakić.