Foto: iStock
Vrhunska poslastica za odrasle
Ako mozgate što da štosno pripremite za grickanje za doček sa društvom, imamo ideju – ušećereno “pijano” grožđe!
Kažemo pijano zato što se u ovom slučaju radi sa pjenušavim vinom tako da će ovo biti genijalna poslastica za odraslo društvo, i to s veoma malo kalorija.
Stoga, ako uživate u pjenušavom vinu, sada to možete činiti i grickajući ga!
Sastojci
- 500 g zelenog grožđa očišćenog od peteljki
- 250 ml pjenušavog vina
- 3 žlice šećera u prahu
upute
Grožđe stavite u zdjelu i prelijte šampanjcem. Ostavite da se marinira u hladnjaku 12+ sati.
Ocijedite grožđe, ubacite šećer i zamrznite 2 sata.
Priprema
Grožđe dobro operite, a zatim ga stavite u zdjelu pogodnu za zamrzavanje i prelijte ga pjenušavim vinom.
Ostavite da se marinira u hladnjaku barem dvanaest sati. Nakon što se “napilo” pjenušavog vina, grožđe ocijedite te ubacite šećer i zamrznite na minimalno dva sata.
Uživajte u “pijanom grožđu” odmah po posluživanju – tada je najukusnije!
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
GRADSKI VIJEĆNIK
Na Adventu napadnut Daniel Radeta! Napadač mu vikao da je “smrdljiva komunjara”
Zadar & Županija
NEZAVISNI
Erlić neće imati problema s “rukama” na proračunskoj sjednici. Podržat će ga i – Denis Barić
Zadar & Županija
most
Ivan Matić vraća se u Sabor i poručuje: Nastavit ću biti glasan oko intervencija u prostoru!
Advent
KASTAV
Boćarski dom postaje epicentar glazbe, zabave i adventske čarolije
Advent
CRIKVENICA
Spoj mora, čarolije i božićnog raspoloženja
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!