Foto: Shutterstock
Cvjetovi su također jestivi i mogu se koristiti za aromatiziranje i ukrašavanje jela
Vlasac se puno koristi u kulinarstvu, a okus mu je manje intenzivan i samim tim delikatniji od pravog luka.
Koristi se svjež, npr. nasjeckan za pripremu umaka, kao prilog jelima od ribe i morskih plodova te također dobro ide uz salate i jaja.
U svakom slučaju uvijek se može koristiti umjesto luka, kao i za aromatiziranje juha.
Dobar gastronomski savjet je kombinirati vlasac sa sirevima, primjerice tako da pripremite brzinski namaz.
Evo recepta koji je ukusan koliko i jednostavan za pripremu:
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 200 g ricotte
- 200 g svježeg kozjeg sira
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 1 žličica sjemenki komorača
Priprema: Pomiješajte sireve s prstohvatom papra, sjemenkama korijandera i komorača te nasjeckanim vlascem.
Dobiveni namaz prije konzumiranja stavite u hladnjak na pola sata da odstoji.
najnovije
najčitanije
Crna Kronika
jagodnja gornja
[VIDEO] Vatrogasci i dalje gase požar na deponiju koji je uzrokovao smrad diljem županije
Svijet
konačni prijedlog
Zemlje Europske unije usuglasile zakon o smanjenju emisije CO2 iz kamiona
Crna Kronika
ubojstvo i samoubojstvo?
Nakon sukoba dvojice muškaraca obojica od teških ozljeda umrla!
Nogomet
1. ŽNL
Show na utakmici Hajduka i Zemunika! Sudac dobio šaku u glavu, susret prekinut!
Zadar
pad broja putnika
Ožujak u Zračnoj luci Zadar dvostruko lošiji u odnosu na 2023.
Zadar
OPSEŽNI RADOVI
Od sutra pa sve do kraja lipnja zatvorena ulica Put Nina
Zadar
neugodan miris
Zadrani se jutros probudili u smradu dima, evo što je uzrok
Crna Kronika
Tragedija
U retencijskom bazenu na Sfingi utopila se starija žena
Crna Kronika
SUDAR NA RASKRIŽJU
Teška prometna nesreća kod Poljica, ozlijeđene četiri osobe
Hrvatska
veliki pjesnik