
Foto: Shutterstock
Cvjetovi su također jestivi i mogu se koristiti za aromatiziranje i ukrašavanje jela
Vlasac se puno koristi u kulinarstvu, a okus mu je manje intenzivan i samim tim delikatniji od pravog luka.
Koristi se svjež, npr. nasjeckan za pripremu umaka, kao prilog jelima od ribe i morskih plodova te također dobro ide uz salate i jaja.
U svakom slučaju uvijek se može koristiti umjesto luka, kao i za aromatiziranje juha.
Dobar gastronomski savjet je kombinirati vlasac sa sirevima, primjerice tako da pripremite brzinski namaz.
Evo recepta koji je ukusan koliko i jednostavan za pripremu:
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 200 g ricotte
- 200 g svježeg kozjeg sira
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 1 žličica sjemenki komorača
Priprema: Pomiješajte sireve s prstohvatom papra, sjemenkama korijandera i komorača te nasjeckanim vlascem.
Dobiveni namaz prije konzumiranja stavite u hladnjak na pola sata da odstoji.
najnovije
najčitanije
Zadar
Na zadarskoj rivi
Održano edukativno-zabavno događanje u okviru Festivala znanosti
Zadar
priopćenje
Društvo arhitekata Zadra: ‘Gospodin Radeta sa svojim timom je također dobrodošao…’
Scena
IN MAGAZIN
‘DUŠA BOŽJA’ Thompsonova obitelj i prijatelji prisjetili se njegove mladosti: ‘Najbolje dite u selu…’
Zadar
OBAVIJEST IZ GRADA
NAJAVLJENI NOVI RADOVI! Od ponedjeljka u jednoj zadarskoj ulici privremena regulacija prometa
Županija
IDEJNO RJEŠENJE
Pogledajte kako bi trebao izgledati spomenik žrtvama Domovinskog rata u Benkovcu
Zadar
ZASLUŽENA PRIZNANJA
Najboljim medicinskim sestrama i tehničarima “Zadarsko bijelo srce”
Svijet
VATIKAN
Izabran novi papa!
Županija
na ulazu na pag
ZABORAVLJENA MJESTA (10) Zbog čega je Dinjiška zadnja rupa na svirali Gradu Pagu?
Zadar
SEDMORICA U KAMPANJI
ANALIZA Erlić i Radeta govore o programu HDZ-a, Žuvela ne želi puno o Kapoviću, Ninčević kontradiktoran sam sebi
Zadar
Odgovor Zubčiću