Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Zadrani u Europi

Modrić jedini Zadranin koji je sudjelovao oko gola

Autor: Alen Plahinek

28.11.2023. 11:11
Modrić jedini Zadranin koji je sudjelovao oko gola

Foto: Reuters



Neke smo gledali i za vrijeme reprezentativnih uzbuđenja, neki su imali malo »mira«, no sada su se svi vratili. Zadarski »Maestro« upisao je asistenciju u laganoj 3:0 pobjedu u gostima kod Cadiza. Ono što je podiglo obrvu na licu trenera »Kraljeva« Carla Ancelottija, ali i na licima svih fanova Luke Modrića je činjenica da je izašao u 69. minuti zbog problema s lijevom bedrenim mišićem. Iako se najvjerojatnije ne radi o ničem ozbiljnom, Modrić će propustiti sljedeća dva susreta Madriđana, s Napolijem u Ligi prvaka i Granadom u LaLigi.


Pune minutaže


Fantastičnu utakmicu, za prave nogometne gurmane, odigrali su Empoli i Sassuolo u čijim je redovima ponovno vrlo važnu ulogu odigrao Tinjanin Martin Erlić. Završilo je 4:3 za goste u susretu u kojem su gosti vodili dva puta, nakon čega su si zabili autogol, a potom poveli treći puta i odnijeli tri boda. Erlić je odigrao cijelih 90 minuta u prvoj pobjedi u Seriji A još od kraja rujna. Već standardno i očekivano 90 minuta odigrao je i Dominik Livaković u Fenerbahčeu. Vodeća momčad turske Superlige vratila se pobjedama i to na domaćem terenu protiv Karagumruka 2:1.


Cijeli susret odigrao je Ivan Prtajin, ali u porazu njegovog Wehena u 2. Bundesligi. Okončali su ovime igrači Wehena fantastičnu seriju od četiri uzastopne pobjede, a presudio im je Greuther Fürth s 2:0. Punu minutažu imao je i Jakov Gurlica u porazu svojeg Brava na domaćem terenu od Celja. Završilo je 2:0 za goste koji dominiraju slovenskom ligom.


Bez prevelikih utjecaja




Ostali zadarski nogometaši diljem Starog kontinenta jedva da su zajedničkim snagama napunili 90 minuta. Najviše je odigrao Lovre Knežević, 52 minute u porazu Etara na gostovanju kod CSKA Sofije. Samo 30 minuta odigrao je Karlo Butić u Seriji B za svoj FerapliSalo. Posljednja momčad druge talijanske lige je izgubila 2:1 od Coma, čime si je dodatno zakomplicirala borbu za ostanak u ligi. Još manje od njih odigrao je Frane Čirjak u Novom Pazaru, koji je s 4:0 »protutnjao« kroz Radnički iz Kragujevca. Najmanje od svih dobio je Ivan Santini, svega jednu minutu u pobjedi Züricha nad Young Boysima. Unatoč tome on je barem okusio travnjak za razliku od Stipe Perice i Renata Pantalona koji su susrete svojih momčadi gledali s klupe, odnosno Vice Baždarića i Frane Ikića koji nisu bili ni u sastavima svojih momčadi.