Foto: Pixabay
Ukoliko ste ljubitelj čokolade možete ju dodati narezanu na komadiće
Radi se o desertu koji je također idealan za doručak, a možete na krišku dodati i malo svježeg sezonskog voća.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 g kukuruznog škroba
- 150 g šećera
- 300 g bundeve
- 50 g maslaca
- 3 jaja
- 1 vrećica praška za pecivo
- 10 g šećera u prahu
Priprema: Bundevu prvo pecite u pećnici sa cijelom korom 30-35 minuta, na 200°, zamotanu u aluminijsku foliju.
Ostavite da se ohladi, izvadite pulpu i izmiksajte mikserom.
Tucite cijela jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i vrlo svijetla. Dok blender još radi, dodajte omekšali maslac i polako bundevu.
U ovom trenutku dodajte brašno i kukuruzni škrob. Upotpunite vrećicom praška za pecivo koju ćete lagano umiješati.
Smjesu izlijte u lagano podmazan kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160° oko 45 minuta.
Kolač izvadite iz pećnice tek kad je hladan i po želji ga malo pospite šećerom u prahu.
najnovije
najčitanije
Županija
NAJBOLJI MALI KAMP
Dionis Camping Zaton ovogodišnji najbolji domaći mali kamp: ‘Inspirirali su nas na otvaranje…’
Zadar
JAVLJA DHMZ
Danas oblačno s kišom, u nastavku dana osjetan pad temperature
Zadar
financijska izvješća
Poznato kako posluju gradske tvrtke. Tri u minusu, a iznos gubitaka jedne nije nimalo zanemariv
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Crna Kronika
zloupotreba položaja