Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

VREMENSKA PROGNOZA

Četvrtak djelomice sunčan i topao, kiša moguća još samo ponegdje

Autor: ZL

17.11.2022. 08:23
Četvrtak djelomice sunčan i topao, kiša moguća još samo ponegdje

Foto: Toni Perinić



Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za četvrtak prognozira djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, na Jadranu mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu i sve češće prema kraju dana, kada će kiše biti i u gorju.


U nizinama unutrašnjosti ujutro magla i niski oblaci koji se lokalno mogu i dulje zadržati.


Vjetar uglavnom slab, popodne i umjeren jugozapadni. Na Jadranu će slab do umjeren sjeverozapadnjak, sredinom dana okrenuti na jugozapadnjak i jugo.




Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 15, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 16 i 19 stupnjeva Celzijevih.


Od petka do nedjelje hladnije, na Jadranu i razmjerno vjetrovito, uz često jako jugo, ali ponegdje i buru, uglavnom na sjevernom dijelu. I pritom opet kiša česta, mjestimice i obilna, osobito na Jadranu, gdje će lokalno biti grmljavine, moguće je nevrijeme, dok bi sjeverniji hrvatski krajevi u subotu mogli biti suhi. No, uz zahladnjenje, u nedjelju ponegdje na kopnu susnježica i snijeg, osobito u gorju.


– Početkom idućeg tjedna manje kiše iako ne posve suho, a jutra će biti hladnija, u kopnenom području s čestim mrazom, sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za kratku HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremio Izidor Pelajić.