Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

odlazak pomoćnog trenera

Stipe Kuliš: Uživao sam, no vrijeme je za nove izazove

Autor: Paulo Sarić

11.07.2023. 14:25
Stipe Kuliš: Uživao sam, no vrijeme je za nove izazove

Foto: ANDREJ JANčIJEV/KK ZADAR



Prošlosezonski pomoćni trener Zadra i vrlo važan »kotačić« u košarkaškom stroju koji se početkom lipnja okitio naslovom prvaka Hrvatske Stipe Kuliš napušta Višnjik te će od nadolazeće sezone asistirati nekadašnjem hrvatskom izborniku Draženu Anzuloviću u Samari. Odlazak u Rusiju bit će prvo inozemno iskustvo za mladog zadarskog stručnjaka koji je u dosadašnjem dijelu karijere uspješno vodio mlađe selekcije i seniorsku momčad Puntamike, te je bio i izbornik hrvatskih reprezentacija do 16 i do 18 godina, s kojima je protekla dva ljeta ostvario zapažene rezultate.


– Kad me trener Anzulović kontaktirao i prezentirao mi cijelu priču, svidjelo mi se sve što sam čuo vezano uz sportski i organizacijski segment kluba. Sukladno je mojim sportskim stavovima i razini profesionalizma koju preferiram, te su ti kriteriji bili temelj za sva daljnja razmišljanja.


Kad se tome nadoda zadovoljstvo i privilegija rada s prekaljenim stručnjakom Draženom Anzulovićem, kao i s jako kvalitetnim trenerom Josipom Milišom koji će biti zadužen za kondicijski segment rada u klubu, tada se odluka za prihvaćanjem ponude za rad u Samari nekako nametala sama od sebe – kazao je Stipe Kuliš.


Trofej za pamćenje




Zadar je prošle sezone ostvario jako dobre rezultate te je po prvi put nakon 15 godina izborio doigravanje ABA lige, čemu je dodao i četvrti naslov prvaka Hrvatske. Kako je bilo biti dijelom čitave priče, surađivati s trenerom Jusupom i ostatkom stručnog stožera te naposljetku ugraditi bitan kamenčić u mozaik zadarskog trijumfa?


– Bilo mi je veliko zadovoljstvo surađivati sa svim članovima stručnog stožera Zadra. Treneri Danijel Jusup, Toni Dijan i Tomislav Ružić, kondicijski trener Bernardo Kotlar, kao i medicinska služba koju su činili doktor Mladen Srzentić i fizioterapeuti Dado Burčul i Marko Štrbac, su radili odličan posao te je između nas stvorena ljudska i profesionalna sinergija.


U sezoni koja traje deset mjeseci rezultat ne može biti plod slučajnosti, već se sve »kockice« moraju gotovo idealno posložiti. Mi znamo koliko smo rada ostavili iza sebe te nas je baš ta međusobna sinergija gurala dalje i kad bi bilo najteže. Sve je naposljetku nagrađeno osvajanjem prvenstva.


Uspomena proslavljanja titule pred našim sugrađanima je nešto što ostaje urezano zauvijek u sjećanje i hvala im na svim emocijama koje su podijelili s nama – naglasio je novi član stručnog stožera Samare.


Posao već počeo


Ipak, zov iz Rusije je bio prejak, a glavni motivi odlaska su profesionalni iskorak i izazov.


– VTB liga svojom kvalitetom spada u elitni rang europske košarke. Biti dio takvog natjecanja mi je veliki motiv i satisfakcija. U ligi nastupaju klubovi s vrlo dobrim budžetima, što naravno podrazumijeva i vrlo kvalitetan igrački kadar, kao i uvjete rada – istaknuo je mladi zadarski stručnjak.


Pripreme s novim klubom kreću početkom kolovoza, no rad na sklapanju momčadi je već započeo.


– S trenerom Anzulovićem sam u svakodnevnom kontaktu vezano uz igrače kojima želimo kompletirati »roster«. Slaganje momčadi je vrlo kompleksan posao koji ne trpi površnost te s iskusnim trenerom kao što je Dražen cijelo vrijeme vodim mnoge konstruktivne razgovore i analize o igračima koji su nam na radaru – zaključio je Kuliš.