Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

NOVA SEZONA

Počelo plivačko natjecanje Zadarska open water liga

Autor: Andrija Dešpoja

14.06.2023. 16:56
Počelo plivačko natjecanje Zadarska open water liga

Foto: KDP Donat



Početak lipnja znači i početak nove sezone Zadarske open water lige, koja je došla već do svog 11. izdanja. Ovo sve popularnije plivačko natjecanje, koje već više od desetljeća diljem Zadarske županije okuplja brojne plivače i rekreativce svih uzrasta, prošle je godine porušilo sve rekorde po broju natjecatelja, a organizatori iz Kluba daljinskog plivanja Donat vjeruju u nastavak tog trenda i ove godine.


Već prvo kolo u terminu u kojemu još uvijek nisu svi »otvorili sezonu kupanja«, privuklo je 86 plivačica i plivača i to na novoj lokaciji. Po prvi put plivalo se u Ražancu, gdje su se domaćini predvođeni Turističkom zajednicom Općine Ražanac pobrinuli da sve bude na vrhunskoj razini, od samoga natjecanja pa do odlične »morske spize« za sve prisutne. Što se rezultata tiče, prošlogodišnji ukupni pobjednici lige nastavili su tamo gdje su stali. U ženskoj konkurenciji prva je stazu duljine 1500 m isplivala Dina Volarević u vremenu 21:50, a u muškoj je najbrži bio Šimun Srzić s vremenom 18:30.


Volarević i Srzić su ovo natjecanje osvojili i prošle godine. Pobjedničko postolje prvog kola kompletirali su Zrna Šijaković (22:25) i Mia Šarić (22:32), odnosno Josip Bepo Srzić (19:06) i Domagoj Boroša (19:31). U novu sezonu krenuo je i (za sada) najstariji natjecatelj Mladen Kolanović, rođen 1951. godine, dok je najmlađi s isplivanih 1500 metara u Ražancu bio Kristian Bušić (2013.) I ove godine nastavlja se tradicija održavanja Aquatlon utrka, Baby ZOWL-a u duljini od 300 metara za najmlađe te utrke Women no rules na 500 metara. Kompletne rezultate možete pronaći na web stranicama KDP Donat. Drugo kolo na rasporedu je već ove nedjelje, 18. lipnja s početkom u 10 sati i to na Morskim orguljama, a online prijave su već otvorene.


Foto: KDP Donat


Foto: KDP Donat


Foto: KDP Donat