Foto: iStock/NL
Obožavamo šumsko voće, bilo da ga konzumiramo za doručak uz zobenu kašu ili omiljene palačinke, kao međuobrok ili od njega radimo kolače. Nažalost, nije rijetkost da čim kupimo svježe šumsko voće, poput borovnica, malina ili jagoda, ono u svega dan do dva više ne bude jestivo.
Srećom, postoji mali trik uz pomoć kojeg šumsko voće može ostati svježe barem pet dana, ako ne i duže. Sve što vam je potrebno, već imate u svojoj kuhinji.
Šumsko voće stavite u cjediljku, a nju u lonac. Voće pokrijte vodom, dodajte jednu čajnu žlicu praška za pecivo i jednu čašu octa. Sve dobro promiješajte i ostavite pet minuta.
Nakon toga je potrebno isprati šumsko voće, osušiti i ostaviti u hladnjaku. Na ovaj način će šumsko voće duže ostati svježe i jestivo.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
Kandidatkinja stranke Možemo!
Kekin: Hrvatska može biti “zdrava od korupcije”
Hrvatska
PROMETNICE
Prolazak kamiona od 40 tona cestom jednak je prolasku 50.000 automobila
Hrvatska
NEZAVISNA KANDIDATKINJA
Marija Selak Raspudić: Vrijeme je za Hrvatsku bez straha i korupcije
Hrvatska
PREDSJEDNIČKI KANDIDAT
Primorac prozvao Milanovića za nedosljednost
Nogomet
LIGA NACIJA
Hrvatska s Francuzima u Splitu
Zadar & Županija
PREDAVANJE
Kvaliteta života u Zadru jako pala! Evo koji je najbolji, a koji najgori gradski kvart…
Zadar
USUSRET DESETOJ OBLJETNICI POSLOVANJA
Od lokalne priče do regionalnog lidera: Kako je Berekin postao simbol uspjeha
Zadar
SVEČANOST
[FOTO] Dodijeljene nagrade zasluženim dobitnicima javnih priznanja Grada Zadra
Crna Kronika
NESREĆE
U prometnim nesrećama u Zadru i Benkovcu ozlijeđeni pješaci, završili u bolnici
Zadar
PREDSJEDNIK RH