Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Englesko prvenstvo

Oršićev klub novim porazom blizu ispadanja, poznata su četiri drugoligaša koja će u doigravanje za promociju

Autor: Hina

09.05.2023. 06:54
Oršićev klub novim porazom blizu ispadanja, poznata su četiri drugoligaša koja će u doigravanje za promociju

Foto: Foto REUTERS

Duje Ćaleta-Car ostao je tijekom cijele utakmice na klupi za pričuve, dok Mislav Oršić opet nije konkurirao za ogled protiv Nottingham Foresta



U posljednjem susretu 35. kola engleske Premier lige nogometaši Nottingham Foresta su na domaćem terenu pobijedili s 4-3 Southampton koji je sasvim blizu ispadanja iz elite.


U derbiju začelja Nottingham Forest je upisao iznimno važne bodove s kojima je, barem zasad, pobjegao iz zone ispadanja. Southampton, posljednja momčad na ljestvici, ovim je porazom dodatno zaglavljen na samom dnu i sasvim je blizu ispadanja u drugoligaško društvo. Do kraja sezone Southamptonu igra samo teorija.


U uvodnom dijelu susreta domaći junak je bio Nigerijac Awoniyi koji je u 18. i 21. pogađao za 2-0 domaćina. Potom je Alcaraz smanjio na 1-2, a u smiraju prvog dijela Gibbs-White je realizirao jedanaesterac za 3-1 Nottingham Foresta.




U nastavku su gosti žestoko stisnuli suparnika, a Brazilac Lyanco je u 51. smanjio na 2-3. U 73. minuti domaćin je opet otišao na plus od dva pogotka kada je Danilo zabio za 4-2, a Southampton je jedino do kraja uspio smanjiti na konačnih 3-4 kada je Ward-Prowse realizirao jedanaesterac u 96. minuti.


Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car ostao je tijekom cijele utakmice na klupi za pričuve Southamptona, dok Mislav Oršić opet nije konkurirao za ogled.


U posljednjih deset prvenstvenih utakmica Southampton je upisao tri remija i čak sedam poraza.


Nottingham Forest je 16. na ljestvici i ima 33 boda. Bod manje ima Everton, dok po 30 imaju Leicester i Leeds. Na dnu Southampton ima tek 24 boda.


Odigrane su i utakmice posljednjeg 46. kola engleskog nogometnog Championshipa, tamošnje druge lige te su postale poznate četiri momčadi koje će se boriti za još jedno mjesto koje iduće sezone vodi prema Premier ligi.


Ranije su direktan ulazak u Premier ligi osigurali novi drugoligaški prvak Burnley te doprvak Sheffield United, a četiri momčadi koje nastavljaju borbu su Luton, Middlesbrough, Coventry i Sunderland.


Veliku šansu u zadnjem kolu propustio je Milwall koji je trebao domaću pobjedu protiv Blackburna te je vodio 3-1 do 51. minute, ali je na kraju ostao bez ičega. Blackburn je slavio 4-3, ali pobjeda ni tom klubu nije donijela ulazak u doigravanje.


Sunderland je obavio svoj dio posla, svladao je Preston u gostima 3-0 te se ugurao u dodatne kvalifikacije. Coventry je, pak, remizirao protiv Middlesbrougha 1-1 pa se i on našao u doigravanju.


U polufinalu doigravanja za Premier ligu tako će igrati Sunderland – Luton i Coventry – Middlesborugh. Sunderland i Coventry su domaćini u prvim susretima koji su na rasporedu ovog vikenda.