Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Donacija Lige protiv raka

Darovano 3.450 eura za kupnju bolničkog kreveta za potrebe onkoloških bolesnika

Autor: Marina Šaponja

01.04.2023. 08:43
Darovano 3.450 eura za kupnju bolničkog kreveta za potrebe onkoloških bolesnika

Foto: Luka Jeličić



Liga protiv raka Zadar nastavlja s predanim i humanitarnim radom pa su tako zadnju donaciju imali za Odjel hematologije Opće bolnice Zadar kojem su donirali iznos od 3.450 eura za kupnju bolničkog kreveta za potrebe onkoloških bolesnika.


Dr. Martina Modrić Perić, voditeljica Odjela hematologije zahvalila se Ligi protiv raka za ovu vrijednu donaciju.


– Ovaj ležaj našim bolesnicima služi za izvođenje invazivnih zahvata, biopsije kosti, postavljanje centralnih vena i nadam se kako će ovo našim pacijentima pomoći u boljem liječenju. Ova soba im uostalom garantira i privatnost da prilikom spomenutih zahvata ipak budu sami, a za potrebe liječenja koriste je i pacijenti s Odjela endokrinologije, rekla je dr. Modrić Perić.




Istaknula je kako se trude putem donacija poboljšati uvjete na Odjelu pacijentima, a istaknula je i izvrsnu suradnju s Ligom protiv raka te Udrugom limfoma i leukemije.


– Nedavno smo imali donaciju učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića koji su donirali stolove za bolesnike, a svaka donacija nam je dobrodošla, navela je voditeljica Hematologije OB-a Zadar.


Branko Dukić, predsjednik Lige protiv raka za ovu je donaciju primio i zahvalnicu.


– U sklopu akcija prikupljamo novčana sredstva za pomoć, kako za edukaciju i opremu bilo kojih odjela u Bolnici, pogotovo za Odjel hematologije za dobrobit svih onkoloških bolesnika. Čast nam je sudjelovati u ovakvim akcijama kako bi im omogućili bolje uvjete za liječenje.


Naravno, svi očekujemo dolazak linearnog akceleratora koji bi se trebao dogoditi krajem ove ili najkasnije početkom sljedeće godine, s obzirom da se natječaj tek treba raspisati za cijelu Hrvatsku, pa vjerujem da ćemo konačno dočekati ovaj naš cilj, govori Dukić.


Liga protiv raka i dalje će održavati redovite humanitarne akcije poput izložbi, ali i nedavni Dan mimoza, potom Smijehom protiv raka, a u svibnju se planira izložba više autora.


– Nastojimo organizirati što više akcija kako bi prikupili što više sredstava i stvorili bolje uvjete za liječenje naših onkoloških pacijenata, istaknuo je Dukić.